Utorak, 16 kolovoza, 2022

Nedim Sladić upozorio: Temperature će u hladu prelaziti 40 stepeni

Nemojte propustiti

“Prognoza je jasna i obrazložena proteklih dana. Slijedimo preporuke zdravstvenih i hidrometeoroloških službi”, kazao je za N1 Sladić.

Od danas je zbog visokih dnevnih temperatura snazi je narandžasto upozorenje uz maksimalne temperature od 32 do 38 stepeni u najtoplijem dijelu dana, saopštili su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Također, kako navode meteorolozi u naredna dva dana: u većini predjela na snazi će biti crveno, a samo u pojedinim regijama, narandžasto upozorenje uz maksimalne temperature do 41 stepen.

S obzirom na to da su ove temperature su potencijalno opasne, meteorolog Nove BH Nedim Sladić je za N1 kazao da će u pojedinim dijelovima Hercegovine temperature prelaziti i više od 40 i to zvaničnih u hladu izmjerenih stepeni što za građane znači da subjektivni osjećaj toplote biti još i veći.

Sladić je također poručio:

“Prognoza je jasna i obrazložena proteklih dana. Slijedimo preporuke zdravstvenih i hidrometeoroloških službi”, kazao je za N1 Sladić.

Zaštitite se od sunca, ne izlazite bez prijeke potrebe u najtoplijem dijelu dana i unosite što više tekućine, samo su neki od savjeta medicinskog osoblja.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo