Četvrtak, 25 travnja, 2024

Neeksplodirani tromblon u Vrbasu uprkos upozorenjima mještana Borika!

Preporučeno

Mještani Borika i ljubitelji Vrbasa upozoravaju nadležne i Banjalučane na neeksplodirani tromblon koji se nalazi u rijeci, a koji je, kako kažu, primijećen još prije nekoliko mjeseci, ali još nije uklonjen.

Naime, ovo ubojito sredstvo nalazi se u rijeci uz popularno gradsko šetalište prema Rebrovcu i u blizini Dajak kluba, čime je rizik da se pomjeri i aktivira veći.

“Čuo sam od sugrađana da tromblon može da eksplodira, a pošto je blizu obale, djeci ne dozvoljavam da se tu igraju, a kamoli da se kupaju”, kazao nam je jedan zabrinuti roditelj koji nije želio da mu navodimo ime.

Upravo se čita:  Nesreća kod Srebrenika: Uništeno vozilo EUFOR-a

Kako je rekao, donedavno je mjesto pronalaska bilo i obilježeno trakom, ali ju je voda vjerovatno odnijela.
Navode mještana potvrdio nam je i Andrej Zamolo, predsjednik Dajak kluba.

“Primijetili smo ga ove godine, a radi naše sigurnosti bili smo označili mjesto na kojem se tromblon nalazi”, kazao je on i dodao kako se zbog ovog problema nisu zvanično obraćali nadležima.

Upravo se čita:  Otac maloljetnika koji je ustrijeljen u Starom Gradu nudi 10 hiljada eura za informacije o napadaču
Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine

U Odsjeku za Civilnu zaštitu grada kazali su kako dosad nisu bili upućeni da se na ovoj lokaciji nalazi eksplozivna naprava, jer ih niko nije ni obavijestio, što je ujedno i najbitnije kako bi se pravovremeno reagovalo.

“Čim prikupimo dovoljno preciznih podataka o tačnoj lokaciji, obavijestićemo Republičku upravu Civilne zaštite i njhov tim za preuzimanje i uništavanje ubojitih sredstava”, kazali su u ovom odsjeku.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

U Civilnoj zaštiti savjetuju građanima da, ukoliko pronađu ili uoče ručne bombe, mine, tromblone, eksploziv, eksplozivne naprave ili naoružanje, mjesto obilježe i odmah pozovu Centar za obavještavanje na broj 121, ili najbližu stanicu policije na broj 122.

(Nezavisne novine)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas obilježava godinu dana rada aktuelnog saziva. Tim povodom je održana i sjednica Vlade,...

Još vijesti za vas