Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Negativne posljedice mobitela: Brže starimo zbog “pametnih” telefona

Nemojte propustiti

Dok se naučnici još prepiru oštećuje li zračenje mobilnih telefona mozak ili ne, sigurno je da nisu dobri za našu kožu. Naime, omiljeni gadgeti bez kojih ne možemo pospješuju stvaranje prištića na licu i uzrokuju “obješenu” kožu koja prekriva čeljust.

Istraživački tim časopisa “Which?” uzeo je bris 30 mobitela i ustanovio da svaki od njih skriva 18 puta više bakterija nego ručka vodokotlića u muškom zahodu. Da biste riješili ovaj problem, redovno perite ruke i čistite mobitel.

Dugi telefonski razgovori prilikom kojih se trudite prelistati časopis ili pripremiti ručak, a telefon pridržavate obrazom i ramenom, mogu oslabiti elastičnost kože koja prekriva čeljust i postarati vas.

Jednako tako, ako ste skloni tipkanju SMS-ova, dugom obavljanju zadataka na mobitelu ili igranju igrica, ostavljate trag na koži donje trećine lica tako što pogrbljujete vrat prema dolje i naginjete glavu da biste bolje vidjeli šta piša na malom ekranu. Sve to oslabljuje elastičnost i ostavlja duboke tragove u koži – bore.

Ilustracija
Ilustracija

Da biste ublažili ovu pojavu, mobitel držite ravno ispred sebe, a ne ispod nivoa prsa ili u krilu. Cilj je gledati ispred sebe, a ne prema dolje.

Izvor: Dnevni avaz

Interesantno za vas

Izdvajamo

Piletina u BiH ponovo poskupjela: “Bilo je neizbježno, molimo za razumijevanje”

Proizvođači smatraju da bi država morala da reaguje i da im pomogne, ali ne kriju skepticizam po tom pitanju. Cijene...

Možda vas zanima i ovo