Subota, 1 travnja, 2023

Neispravne eletkrične romobile prodavao kao nove, izdavao čak i garantni list: Prevario 15 osoba

Nemojte propustiti

On je lažnim prikazivanjem činjenica doveo drugog u zabludu, čime je počinio krivično djelo prevara, stoji u optužnici.

Zeničanin Haris Muhić uskoro će se naći u sudnici Općinskog suda u Zenici zbog optužbi da je prije dvije godine prevario 15 osoba.

Ovaj 27-godišnjak se, prema optužnici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, tereti da je od maja do augusta 2020. godine na području Zenice u zabludu doveo Č. I. iz Visokog, K. E. iz Žepča, K. B. i M. B. iz Zavidovića, četvero Tuzlaka O. N, D. K, O. J, te H. B, B. M. iz Bijeljine, P. B. iz Banje Luke, B. A. iz Visokog, G. O. iz Trebinja, K. I. i P. A. sa Sokoca i K. V. iz Trebinja.

– Muhić, koji ranije nije osuđivan, putem društvenih mreža Instagram i Facebook kao korisnik računa Instashop i Instashop.ba reklamirao je, a zatim i prodavao električne romobile Denver iako je znao da su neispravni. Prodavao ih je kao nove te je za njih izdavao garantni list za eventualne kvarove, pa je na taj način kupce romobila oštetio za 6.832 KM. On je lažnim prikazivanjem činjenica doveo drugog u zabludu, čime je počinio krivično djelo prevara, stoji u optužnici.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo