Petak, 3 veljače, 2023

Neizvjestan nastavak saradnje Ryanaira s Banjalukom

Nemojte propustiti

Niskobudžetna kompanija „Ryanair“ sa banjalučkog aerodroma trenutno vozi putnike na osam aerodroma u pet evropskih država.

Putnici ne mogu da rezervišu kartu ni za jedan let s avio-kompanijom „Ryanair“ sa banjalučkog aerodroma poslije marta, dok je to istovremeno moguće sa tuzlanskog aerodroma kod iste kompanije.

Pokušali smo da provjerimo da li to znači da će jedini međunarodni aerodrom u Republici Srpskoj od aprila naredne godine ostati bez značajnog prometa.

Podsjećamo, niskobudžetna kompanija „Ryanair“ sa banjalučkog aerodroma trenutno vozi putnike na osam aerodroma u pet evropskih država. Ova kompanija obezbjeđuje sigurno oko 60 posto redovnog prometa na ovom aerodromu.

Da li će biti nastavljena saradnja Aerodroma Banjaluka i kompanije „Ryanair“ i naredne, ljetne sezone?

– Red letenja kreiraju i publikuju same avio-kompanije, te preporučujemo da kontaktirate pres službu „Ryanair“ – kratak je odgovor iz Aerodroma Banjaluka, koji je, primjera radi, priredio svečanost prilikom prvog leta ove kompanije iz Mahovljana.

Ovoj avio-kompaniji smo poslali upit o redu letenja iz Banjaluke poslije marta, ali odgovor nismo još dobili.

„Ryanair“ prevozi putnike iz Banjaluke za Berlin, Brisel, Geteborg, Memingen, Milano, Nirnberg, Stokholm i Beč. Kartu je moguće rezervisati za bilo koji let do kraja marta. Istovremeno, kod ove kompanije je moguće sada rezervisati/platiti kartu za let sa tuzlanskog aerodroma i od aprila.

S druge strane, putnici mogu da kupe kartu i u ljetnom redu letenja kod druge niskobudžetne kompanije. To je „Wizzair“ koji prevozi putnike sa banjalučkog aerodroma u Bazel, Dortmund, Hamburg i Malmo.

Po posljednjim podacima, Aerodrom Banjaluka je u 10 mjeseci ove godine opslužio 283.609 putnika, a rekordan broj je zabilježen u ljetnim mjesecima. Tako je u avgustu evidentiran 44.441 putnik.

Ako „Ryanair“ ne nastavi da prevozi putnike, jasno je da će to biti veliki gubitak za Aerodrom Banjaluka, piše Srpskainfo.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH saglasna o produženju zabrane izvoza drvnih sortimenata do juna

Privremena zabrana odnosi se na izvoz šumskih drvnih sortimenata svrstanih u jedanaest tarifnih oznaka, a koje uključuju neobrađeno drvo. Vlada...

Možda vas zanima i ovo