Petak, 1 ožujka, 2024

Neizvjestan nastavak saradnje Ryanaira s Banjalukom

Preporučeno

Niskobudžetna kompanija „Ryanair“ sa banjalučkog aerodroma trenutno vozi putnike na osam aerodroma u pet evropskih država.

Putnici ne mogu da rezervišu kartu ni za jedan let s avio-kompanijom „Ryanair“ sa banjalučkog aerodroma poslije marta, dok je to istovremeno moguće sa tuzlanskog aerodroma kod iste kompanije.

Pokušali smo da provjerimo da li to znači da će jedini međunarodni aerodrom u Republici Srpskoj od aprila naredne godine ostati bez značajnog prometa.

Podsjećamo, niskobudžetna kompanija „Ryanair“ sa banjalučkog aerodroma trenutno vozi putnike na osam aerodroma u pet evropskih država. Ova kompanija obezbjeđuje sigurno oko 60 posto redovnog prometa na ovom aerodromu.

Upravo se čita:  Šok za putnike: Otkazani letovi iz Tuzle, šta se dešava s avionom

Da li će biti nastavljena saradnja Aerodroma Banjaluka i kompanije „Ryanair“ i naredne, ljetne sezone?

– Red letenja kreiraju i publikuju same avio-kompanije, te preporučujemo da kontaktirate pres službu „Ryanair“ – kratak je odgovor iz Aerodroma Banjaluka, koji je, primjera radi, priredio svečanost prilikom prvog leta ove kompanije iz Mahovljana.

Ovoj avio-kompaniji smo poslali upit o redu letenja iz Banjaluke poslije marta, ali odgovor nismo još dobili.

Upravo se čita:  Šta je uzrok velikog pada prihoda najvećeg proizvođača jestivog ulja u BiH?

„Ryanair“ prevozi putnike iz Banjaluke za Berlin, Brisel, Geteborg, Memingen, Milano, Nirnberg, Stokholm i Beč. Kartu je moguće rezervisati za bilo koji let do kraja marta. Istovremeno, kod ove kompanije je moguće sada rezervisati/platiti kartu za let sa tuzlanskog aerodroma i od aprila.

S druge strane, putnici mogu da kupe kartu i u ljetnom redu letenja kod druge niskobudžetne kompanije. To je „Wizzair“ koji prevozi putnike sa banjalučkog aerodroma u Bazel, Dortmund, Hamburg i Malmo.

Upravo se čita:  Ryanair podiže cijene karata!?

Po posljednjim podacima, Aerodrom Banjaluka je u 10 mjeseci ove godine opslužio 283.609 putnika, a rekordan broj je zabilježen u ljetnim mjesecima. Tako je u avgustu evidentiran 44.441 putnik.

Ako „Ryanair“ ne nastavi da prevozi putnike, jasno je da će to biti veliki gubitak za Aerodrom Banjaluka, piše Srpskainfo.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas