Subota, 18 rujna, 2021

Neka Inzko objavi stenograme OHR-a u kojima Dodik traži smjenu Šarovića

Nemojte propustiti

Milorad Dodik ne propušta priliku da udari na Savez za promjene. Tvrdi da je Savez za promjene prije godinu dana od državnih organa Srbije tražio da ga se uhapsi nakon što pređe granicu Bosne i Hercegovine ka Srbiji. Aleksandra Pandurević zastupnica SDS-a za TV1 kaže da je odgovor na to pitanje jednostavan i da ga može dati Tužilaštvo.

“Ovdje se u ovoj zemlji hapsi po nalogu Tužilaštva ali ja ne vidim zašto ono ako želi to ne uradi da ga uhapsi po nalogu Agencije za istrage i zaštitu ili MUP RS-a, i Dodik bi bio ovdje uhapšen i nema razloga da se hapsi negdje drugo. On je bio u Tužilaštvu, a ako neko želi da ga hapsi imali su priliku. To je samo jedna od njegovih laži, koja ima za cilj da njemu digne rejting, i ja zaista vjerujem da je on i podmetnuo tu informaciju Srbiji. Ja ga javno pozivam neka pokaže taj dokument. Ukoliko ima taj dokument, ja ću podnijeti ostavke na sve funkcije u SDS-u”, kazala ja Pandurević, prenose Vijesti.ba.

Dodala je da je Dodik Srbiji već jednom podmetao falsifikovane dokumente u aferi “Ušće”, za koje je i sam Nikola Špirić rekao da je riječ o falsifikatu.

Ona se osvrnula i na nazivanje kadrova Saveza za promjene “poturicama” od strane Milorada Dodika.

“To što je sinoć rekao neka ga je sram i zaista on nema nimalo obraza. Nazvati poturicom jednog Mirka Šarovića koga su svojevremeno hapsile NATO trupe, koji je smijenjen sa svih pozicija i natjeran da podnese ostavku, kome su zamrznuti tekući računi. Znate šta se tad desilo. Pokojni mitropolit Nikolaj je pokrenuo peticiju da se Mirku Šaroviću dozvoli da se brani sa slobode, i znate koja su dva jedina funkcionera koja nisu htjela da potpišu tu peticiju? Dodik i Špirić. Mi danas imamo taj dokument”, rekla je.

“Želim da iskoristim ovu priliku da pozovem gospodina Valentina Inzka. Naime, kada je Paddy Ashdown pozvao Šarovića da traži od njega ostavku, gospodin Ashdown je jako mnogo u tome razgovoru pominjao Milorada Dodika kao svoga partnera. Pozivam gospodina Valentina Inzka da objavi stenograme posljednjeg razgovora Mirka Šarovića i Paddy Ashdowna, da vidimo kakva je uloga u odsjecanju glave Mirka Šarovića od strane Dodika. Pozivam gospodina Inzka da to objavi”, dodala je Pandurević.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Novi sukob u manjem bh. entitetu: Željka Cvijanović osula paljbu po Stanivukoviću, nije dugo čekala na odgovor

"Govoreći o meni na ovaj način, govori uglavnom o sebi, ali i vrijeđa izbor više od 50.000 Banjalučana", poručio...

Možda vas zanima i ovo