Subota, 15 svibnja, 2021

“Neka Vučić kaže Srbima, kao što sam ja Hrvatima, da je BiH njihova domovina, a Sarajevo glavni grad… I tačka”

Nemojte propustiti

– Nije problem u Dodiku! Problem je u Beogradu! Beograd mora reći koja je njegova politika! Ako priznaju BiH i njen teritorijalni integritet onda ne bi mogli podržavati politiku Milorada Dodika! Pitanje je ko onda zavarava i ne govori istinu – smatra bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić

Povodom aktuelne tematike o kontroverznom non paperu koji govori o prekrajanju granica na Zapadnom Balkanu, reakcije ne jenjavaju.

Za Face TV svoje mišljenje dao je i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

“Nisam vidio nikakav papir! Ako ima dima, ima i vatre! Negdje se sigurno razgovara o mijenjanju granica! Mijenjanje granica je neizvodljivo! Milorad Dodik najviše zagovara podjelu BiH! Nije problem u Dodiku! Problem je u Beogradu! Beograd mora reći koja je njegova politika! Ako priznaju BiH i njen teritorijalni integritet onda ne bi mogli podržavati politiku Milorada Dodika! Pitanje je ko onda zavarava i ne govori istinu! Ovaj non-paper može zbunjivati samo one koji misle da se granice mogu promijeniti! Evropa bi trebala biti dosljednija! Mora reći da su evropske granice završene!” – kazao je, između ostalog, Mesić u svom gostovanju.

Kompletan razgovor pogledajte u nastavku:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Boravak u BiH mu dobro došao: Đoković u polufinalu Rima

Đoković će morati opet na teren već danas od 18.30 sati kada je zakazano polufinale. Srbijanac će imati manje...

Možda vas zanima i ovo