Utorak, 22 lipnja, 2021

Nekadašnja zgrada Vlade FBiH iznajmljuje se na OLX-u: Evo kako izgleda nakon iseljavanja

Nemojte propustiti

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine početkom prošle godine iselila je iz zgrade, koja je inače u vlasništvu Socijaldemokratske partije BiH (SDP), gdje je dio administracije federalne izvršne vlasti godinama bio podstanar. Tačnije, Vlada FBiH bila je od 1997. godine smještena u sarajevskoj Alipašinoj ulici na broj 41.

Sada se nekadašnja zgrada Vlade FBiH iznajmljuje, ako je suditi prema oglasu na popularnoj platformi OLX.ba.

Podsjećanja radi, Federalna vlada je najam za zgradu na mjesečnom nivou plaćala 42.579 KM . Tako je bilo od vremena premijera Edhema Bičakčića sve do posljednje godine aktuelnog mandata Fadila Novalića, kada je i definitivno odlučeno da prostor u kojem borave ne zadovoljava potrebe Vlade i da Vlada neće više SDP-u plaćati najam, tako da su u prvim mjesecima 2018. godine i definitivno preselili u zgradu Energoinvesta.

Nakon iseljenja premijerovog ureda i još jednog dijela federalni administracije, zgrada SDP-a je ostala prazna, ne računajući dio koji se koristi za potrebe smještaja Centrale SDP-a.

Ovih dana zgrada je u ponudi i na popularnoj stranici za oglase olx.ba. Kako se iz oglasa može vidjeti, zgrada se iznajmljuje preko agencije Delta nekretnine, koja je i postavila oglas.

U oglasu se navodi kako na raspolaganju 4.300 metara kvadratnih prostora, kao i parking. Prema procjeni SDP-a, odnosno agencije za neretnine, može se koristiti i kao hote.

Cijena najma nije navedena.

Kako izgleda unutrašnjost zgrade, možete pogledati ovdje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo