Četvrtak, 28 listopada, 2021

Nekoliko savjeta kako da održite osunčani ten

Nemojte propustiti

uljesuncanjeLjetnji odmori polako završavaju, većina ljudi je tog vremena iskoristila za sunčanje i tamnjenje kože. Ali, uvijek se pojavi problem, kako da taj lijepi bronzani ten traje što duže.

Za vrijeme odmora na plaži, naša koža pod dejstvom sunca postane tamnija, ali na žalost, ta boja nije dugotrajna. Kako biste održali ten, prirdržavajte se ovih trikova koje dermatolozi poručuju.

Hranite kožu vitaminom A

Kako koža postaje suha pod dejstvom sunca, tako ima više potrebe za vitaminom A. Kožu možete mazati sa uljima, mlijekom ili kremom koja sadrži ovaj vitamin, a možete i da se hranite, unošenjem tableta sa vitaminom A.

Često hidrirajte kožu

Hidriranje i zaštita kože sa odgovarajućim preparatima su obavezni prije kupanja u moru ili bazenu. Koža poslije kupanja se suši, a sa tim i postepeno gubi tamniji ten. Hidrianje će pomoći da zadržite boju.

Izbjegavajte saune i agresivne pilinge za tijelo

Ukoliko često posjećujete saunu, sačeakjte malo vremena poslije tuširanja, jer boja brže spada sa kože koja je zagrijana. Izbjegavajte agresivne pilinge za tijelo jer oni imaju sličan efekat kao sauna.

Jedine mrkvu, crveno voće i povrće i goveđe meso

U vaš svakodnevni meni ubacite više goveđeg mesa, mlijeka, jaja, kajsija, špinata, mrkve i bilo koje žuto ili crveno voće i povrće. Primjenjujte pravilo da popijete čašu soka od mrkve svako jutro. Tikva je odlična u svim varijantama.

Koristite stare narodne recepte

Jedan od najčešćih trikova koji se koriste jeste kupanje sa kafom. Stavite nekoliko kašika kafe ili čaja u kupku sa kojom se tuširate ako želite da održite zlatni ten. Možete napraviti i masku za lice od izmiksanog paradajza, kojem ćete dodati jednu kašiku ulja i jednu kašiku mlijeka. Nanesite smjesu na lice, držite 15 do 20 minuta a zatim isperite vodom, naizmjenično toplom i hladnom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo