Četvrtak, 21 listopada, 2021

Nekoliko savjeta za brži rast kose

Nemojte propustiti

Svaka djevojka želi imati dugu i zdravu kosu. No, vrlo malo njih je u stanju i imati ovakvu kosu. Da bi vam kosa rasla brže i bila gušća, morate u nju uložiti dosta truda.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

S obzirom na brzinu života, teško je odvojiti vrijeme za njegu kose. Međutim, ništa se ne može dogoditi bez napornog rada. Ako i vi želite imati dugu kosu i želite da vam što prije naraste, pokušajte sa ovim savjetima.

Četkajte kosu s pritiskom
Kada četkate kosu s četkom, morate primijeniti pritisak na vaše vlasište. To poboljšava cirkulaciju krvi u kožu i pomaže da vaša kosa brže raste.

Nanošenje ulja na kosu
Morate nanositi ulje na kosu barem jednom sedmično. Nenesite temeljito ulje na kosu u subotu navečer i operote u nedjelju ujutru. To će vašoj kosi osigurati potrebnu hranu.

Ulje hibiskusa
Ništa ne djeluje bolje od prirodnih sastojaka kada je u pitanju rast kose. Potopite cvijet hibiskusa u toploj kokosovoj vodi i ostavite preko noći. To potiče brži i gušći rast kose.

Vezivanje kose
Uvijek zavežite vašu kosu u pletenicu kada krenete u krevet. To je zbog toga da se vaša kosa ne bi oštetila od trenja.

Vitamin E
Hrana bogata vitaminom E je izuzetno bitna za rast vaše kose. Jedite redovno namirnice poput badema, koje su bogate vimanim E.

Koristite bademovo ulje
Bademovo ulje je odlično kada je u pitanju poboljšanje rasta kose. Nenesite ga na kosu i pustite da stoji (najbolje preko noći) i isperite.

Ne koristite vruću vodu
Ne koristite vruću vodu za pranje kose, jer je ona može oštetiti. Topla voda otvara pore na vašem vlasištu i na taj način dovodi do opadanja kose.

Održavajte kosu čistom
Vjeruje se da puno šampona šteti kosi. Ali pranje kose je jednako važno kao i nanošenje ulja. Perite kosu sa blagim šamponom barem tri puta sedmično.

(Ljepota.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo