Nedjelja, 1 listopada, 2023

Nekretnine u Neumu se traže kao nikad, ali ponuda je limitirana i vrlo skupa: Evo koliko košta kvadrat vile!

Preporučeno

I pored poskupljenja statistika pokazuje da se broj prodatih stanova skoro pa i ne smanjuje, a to se posebno odnosi na Sarajevo, Banja Luku, Tuzlu, ali i Neum.

Cijene nekretnina u Bosni i Hercegovini neprestano rastu, a stanovi dosežu astronomske cifre. I pored poskupljenja statistika pokazuje da se broj prodatih stanova skoro pa i ne smanjuje, a to se posebno odnosi na Sarajevo, Banja Luku, Tuzlu, ali i Neum.

U Sarajevu cijena jednog kvadrata u centru grada iznosi 5 do 6 hiljada, a na periferiji oko 2.500 KM. Kako kažu iz agencija za nekretnine, traži se stan više i nemaju potrebu da oglašavaju stanove. Potražnja je ogromna, ali sve je manja ponuda zbog čega cijene ne prestaju da rastu.

Upravo se čita:  Banjaluka: Na ulicu izlazi policija, ljekari, radnici u javnoj upravi, pravosuđu

– Stanovi u Neumu se traže kao nikad do sada, ali je ponuda vrlo mala, jer jednostavno nema gradnje. Cijena stanova u Neumu zavisi od lokacije, odnosno da li je u prvom redu do mora, u blizini mora ili preko magistrale. Uz samo more kvadrat košta 3.000 eura, malo udaljeniji oko 2.200, a oko magistrale 1.500 eura. Naravno, cijena zavisi i od toga u kakvom je stanju nekretnina. Neum je poželjan posljednjih godina. Dosta je i luksuznih vila, neke se prodaju, a neke ne. Sve su preko milion KM. Vila Gabriel je jedna od najboljih u Neumu, nalazi se na odličnom mjestu i ima privatnu plažu. Ona je novogradnja i sređena je sa stilom. Vila Gabriel košta više od milion eura. Ima i drugi dobrih nekretnina za koje postoji veliki interes – kažu iz agencije za nekretnine Adria Nekretnine u Neumu.

Upravo se čita:  U BiH stižu obilne padavine i poplave! U jednom dijelu Evrope napadao veliki snijeg

I iz sarajevske agencije za nekretnine Sigenx ističu da postoji veliki interes za kupovinu u Neumu.

– Prije nekoliko dana prodali smo poslovni prostor u Neumu i to po cijeni od 2.000 eura po kvadratu. Imamo veliku potražnju i za apartmanima. Nova saobraćajnica, koja bi trebala biti uskoro otvorena, još će dodatno podići cijenu. Cijene su otišle naviše zbog potražnje, ali i poskupljenja građevinskog materijala, jer se sada manje gradi. Kvadrat u Neumu, ovisno od lokacije, se kreće od 1.500 eura po kvadratu (iznad magistrale), pa sve do 3.000 – 3.300 eura za stanove koji su u prvom redu i sa pogledom na more. Sve to utiče i na cijenu iznajmljivanja apartmana koji su poskupili ove godine . I u budućnosti cijena nekretnina na moru će još više rasti – kaže Spaho Ljajić iz agencije Sigenx, piše Depo portal.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo