Srijeda, 16 lipnja, 2021

Nelson posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela

Nemojte propustiti

Novoimenovani ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Nj. E. Eric George Nelson posjetio je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH kojom prilikom je razgovarao sa direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i njegovim zamjenicima Rankom Vukovićem i Ivicom Bošnjakom.

Direktor Vilić je zaželio dobrodošlicu ambasadoru Nelsonu i uspješan rad u njegovoj diplomatskoj misiji u Bosni i Hercegovini. Vilić je upoznao ambasadora sa zakonskim nadležnostima Direkcije, njenom ulogom u sigurnosnom sistemu BiH, kao i poslovima i zadacima koji se svakodnevno obavljaju. Također je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj saradnji Ambasade SAD u BiH, a posebno podršci koju je pružila u oblastima unapređenja materijalno-tehničkih kapaciteta Direkcije, organizaciji i realizaciji obuka za policijske službenike, kao i razmjeni najboljih iskustava i praksi.

Ambasador Nelson se zahvalio na dobrodošlici, te istakao da je za američku administraciju od prioritetne važnosti uspješna komunikacija i saradnja sa policijskim agencijama, kao i da je Direkcija značajan partner Ambasadi SAD-a u BiH, s obzirom na njene zakonske nadležnosti. Također, razmjena informacija i koordinacija bh. policijskih tijela je neophodna za očuvanje sigurnog okruženja u Bosni i Hercegovini. Sagovornici su izrazili uvjerenje da će se dosadašnja uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti.

Ovom prilikom, ambasador Nelson je posjetio Operativni i Situacioni centar Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo