Petak, 15 listopada, 2021

Nema dužih zadržavanja na graničnim prijelazima

Nemojte propustiti

Saobraćaj se na većini puteva u Bosni i Hercegovini ovoga jutra odvija bez dužih zastoja.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Kolovoz je u zapadnim krajevima zemlje zbog kiše mjestimično mokar pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Zbog održavanja vjerske manifestacije “Dani Ajvatovice 2013”, danas i sutra, zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona, dok se u Donjem Vakufu kroz centar grada u potpunosti obustavlja saobraćaj u vremenu od 16 do 17 sati.

Zbog održavanja Međunarodne auto trke na brdskim stazama na magistralnoj cesti M-4.2 Cazin-Srbljani u vremenu od 10 do 20 sati saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na regionalne ceste.

Počeli su sanacioni radovi na mostu u mjestu Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom trakom (u dužini od 3 km).

Podsjeća se da je zbog sanacionih radova, svakodnevno od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo