Petak, 25 lipnja, 2021

Nema dužih zastoja na cestama, vozačima se savjetuje oprez

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje. Na širem području Bihaća, Orašja i Odžaka pada kiša koja se u dodiru sa tlom ledi, saopšteno je iz Asocijacije auto moto klubova u BiH.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi psaobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje zbog izvođenja radova prometuje se usporeno, jednim prometnim trakom. Na istoj je dionici zabrana prometovanja za teretna vozila iznad 12 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova može se očekivati na dionici M-18 Olovo – Kladanj i Semizovac – Olovo.

U Karanovcu na R-414 Karanovac – Kneževo, pušten je promet za vozila do 5 tona nosivosti i visine do 2,80 m.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, mostom preko rijeke Save, promet teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

U skladu sa zakonskim odredbama, do 15. aprila tekuće godine, na cestama u BiH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo