Četvrtak, 23 rujna, 2021

Nema plaćanja kazne: Na Sudu su pale kazne za nepoštivanje policijskog sata

Nemojte propustiti

”I sad će županija, opet o našem trošku, plaćati troškove postupka za svaki ovaj slučaj. Jedva čekam sljedeću Skupštinu da ‘populistički’ mahnem ovom presudom Vladi i ministru. U pravu su, po ne znam koji put: jedan zastupnik, sam samcat, ništa ne može”, poručuje zastupnik u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Slaven Raguž

Zastupnik u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije Slaven Raguž (HRS) objavio je jučer putem društvenih mreža informaciju kako su kazne za nepoštivanje policijskog sata nezakonite te da su prihvaćene žalbe građana.

On navodi kako je dosta ljudi platilo kaznu od 500 ili 1.000 KM.

”Nakon što smo Vladu HNŽ-a dobili na Ustavnom sudu, dosađivao sam Vladi i ministru MUP-a Slađanu Bevandi kako ne rade po Zakonu i kako se mora zakonski urediti to. MUP je, po premijerovim i ministrovim riječima, sve radio po zakonu, jednako kao i Vlada, a ja sam bio populist koji plaća medije koji stoje iza napada na Vladu”, napisao je Raguž.

Ipak, navodi, ”raja čita i prati što pišemo/govorimo i radimo”.

”Mnogi su se odlučili na sudsko odlučivanje, kada im je policija pisala prekršaje zbog kršenja naredbi kriznog stožera. Svi su oni, a ima ih na desetine, ovih dana dobili presude sa Suda kako je sasvim jasno da nisu kršili odredbe Zakona za koje se terete te su oslobođeni plaćanja bilo kakve kazne”, navodi Raguž.

Dodaje kako ”jedva čeka sljedeću sjednicu Skupštine.

”I sad će županija, opet o našem trošku, plaćati troškove postupka za svaki ovaj slučaj. Jedva čekam sljedeću Skupštinu da ‘populistički’ mahnem ovom presudom Vladi i ministru. U pravu su, po ne znam koji put: jedan zastupnik, sam samcat, ništa ne može”, zaključuje Raguž.

Podsjetimo, tijekom prošle godine veliki broj građana HNK dobio je prekršajne naloge zbog nepoštivanja odredbi zabrana kretanja za vrijeme policijskog sata.

Jedan dio građana kazne je platio, a drugi se odlučio na sudsko odlučivanje, a prema onome što je Raguž objavio – oni neće morati platiti kazne.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Novalić: Krajnje je vrijeme da minimalna plata bude 700KM

- Očekujem da će Dom naroda Parlamenta FBiH hitno usvojiti Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima i prateće...

Možda vas zanima i ovo