Nedjelja, 2 travnja, 2023

Nema zvaničnih informacija o uzroku požara na kući porodice Nožinović

Nemojte propustiti

Istraga u vezi s požarom do kojeg je sinoć došlo na kući povratničke porodice Nožinović u Zvorniku je u toku i zasada nije moguće govoriti o njegovom uzroku – kazao je Feni dežurni operativni Centra javne bezbjednosti (CJB) Bijeljina.

Feni je rečeno da je obavljen uviđaj na licu mjesta, te da se radi na prikupljanju dokaza i utvrđivanju činjenica o tome na koji je način došlo do požara.

Iako neke indicije postoje, iz CJB-a Bijeljina u ovom trenutku nisu mogli biti precizniji, uz opasku da su istražne radnje u toku te da će sutra, najvjerovatnije, biti moguće dobiti više informacija u vezi s ovim slučajem.

Prema nezvaničnim informacijama, požar, koji je pruzročio određenu materijalnu štetu na kući porodice Nožinović je podmetnut, na što ukazuje i pronađena flaša u kojoj se, najvjerovatnije, nalazio benzin, a koja je ostavljena u blizini mjesta gdje je vatra buknula.

Nožinovići su ugledna Zvornička porodica, a nedavno je u medijima spominjana kao primjer povratničke porodice koja je obnovila svoju imovinu.

Kako mediji prenose, Salih Nožinović, vlasnik kuće poznate u Zvorniku kao “Vila Nožina”, dosad je imao niz ponuda da proda kuću, ali nikada nije pristao.

Kuća se nalazi u centru Zvornika, nedaleko od zgrade Općine i Policijske stanice Zvornik.

vilazvornik

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo