Petak, 21 siječnja, 2022

Nemam riječi kojima bih zahvalila Edinu Džeki na onome što čini!

Nemojte propustiti

Majka Anera Zelića, Edisa, najbolje zna šta je sve preživjela posljednjih godina, s obzirom na to da je Aner na dijalizi već osam godina, a gotovo cijelu 2012. je proveo u bolničkoj postelji.

pictures-2012_december-edisa_i_aner_zelic_majka_bolest_oslobodjenje_Zbog njegove bolesti porodica se prije sedam godina preselila iz Konjica u Sarajevo, tačnije Hadžiće, a od novembra su u Manchesteru.

“Aner je po dolasku u Manchester imao operaciju koja je trajala punih devet sati. Bio je iscrpljen, a baš uoči operacije prvi put nas je posjetio Edin Džeko”, kaže nam Edisa i dodaje kako je Edinov dolazak za nju bio spas.

“Kada smo došli nismo imali adaptere za struju, jer je u Engleskoj priključak drugačiji, a nismo znali ni jezik. Onda nam je došao spas u liku Edina, što je velika stvar kada ste prvi put u nekoj zemlji. Uz to, Edina svi znaju u Manchesteru i njegove posjete puno znače Aneru.”

Edisa dodaje kako se Edin i Aner često druže, te da im napadač Citya stoji na usluzi i 24 sata dnevno.

“Ne znam kako da mu zahvalim za sve što je učinio za nas i što i dalje čini, i njemu i njegovoj porodici. Njegovi roditelji su stalno posjećivali Anera, kada bi Edin išao na utakmice, a i sada smo u kontaktu. Edin kada dođe ponese igrice i provodi vrijeme sa Anerom i hvala Bogu pa je tu”, tvrdi majka malog Anera, koji je iz Sarajeva u Manchester stigao bez sluha.
“Zbog terapije koju je primao u Sarajevu ne čuje gotovo ništa. Prije dva dana su mu uzeli otiske uha, a Edin mu je obećao kupiti najsavremeniji slušni aparat”, gotovo kroz suze nam je rekla Edisa, te dodala kako je Aner, nakon operacije dobio tri kilograma.

“U Englesku je stigao sa 25 kilograma, a sada već ima 28. U četvrtak navečer Edin mu je donio picu i zajedno su jeli. Eto, nešto mu se jela pica”, dodaje nam Edisa, koja će biti donor bubrega svome sinu.

“Aner je sada preslab za transplataciju. Uradili smo neke nalaze, koji su pokazali da sam mogući davalac, ali to će pričekati, jer se Aner mora oporaviti, kako bi mogao podnijeti takvu vrstu operacije”, riječi su Edise Zelić, koja nije mogla pronaći prave riječi da se zahvali Edinu i njegovoj porodici.

(Bh-index/OSLOBOĐENJE)

Više s weba

Izdvajamo

Koalicija “Država!”: Vrijeme je da se i lažnim prijateljima kaže “Dosta je!”

U medijima smo prethodnih dana mogli vidjeti namjeru da se predsjednici stranih država i to: Milanović, Vučić i Erdogan...

Možda vas zanima i ovo