Petak, 24 rujna, 2021

Nenad Nešić nazvao Željka Komšića lažnim predstavnikom pa poručio: Sve što dođe od njega je laž, bez RS-a nema ni BiH

Nemojte propustiti

Nenad Nešić poručuje kako vjeruje da srpski, a ni bošnjački narod, “nikada neće dozvoliti da budu preglasani i da im drugi biraju lažne predstavnike”.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić odgovorio je članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću na izjavu u kojoj Komšić kaže da “konstitutivnost u ustavima ima korjene u Sovjetskom savezu i da to nije vječna kategorija”, te da “niko u BiH neće biti manje Bošnjak, Hrvat ili Srbin ako se odrekne konstitutivnosti”.

Nešić poručuje kako vjeruje da srpski, a ni bošnjački narod, “nikada neće dozvoliti da budu preglasani i da im drugi biraju lažne predstavnike”.

– Vidimo koliko je problema u zemlji napravio jedan lažni predstavnik hrvatskog naroda, a sada bi Željko Komšić da takvog pokušaju izabrati i drugima – izjavio je Nešić.

On kaže da je proces formiranja nacionalnih država u Evropi završen u XIX vijeku, a na Balkanu krajem prošlog vijeka.

– Neka Komšić malo prošeta do Belgije i Švajcarske, kao višenacionalnih država, pa će vidjeti da se do najtananijih detalja vodi računa o konstitutivnosti – kazao je Nešić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo