Subota, 15 svibnja, 2021

Nenad Nešić traži smjenu ministrice vanjskih poslova Bisere Turković: Njen mandat je obilježen skandalima, radi po uzoru na svog šefa Izetbegovića

Nemojte propustiti

Ovu rekaciju Nenada Nešića je izazvala objava Bisere Turković na njenom Twitter nalogu, gdje je navela da napadi na institucije države, danas drugim sredstvima, još nisu prestali.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Nešić pozvao je predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltiju da pokrene postupak smjene ministarske vanjskih poslova Bisere Turković.

– Pozivam predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltiju da odmah pokrene postupak za smjenu ministrice vanjskih poslova Bisere Turković zbog njene jučerašnje ogavne izjave kojom je na najradosniji pravoslavni praznik – Vaskrs – prijetila, vrijeđala i veličala zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj, kaže Nešić, koji je i ujedno i lider DNS-a.

Između ostalog on navodi kako je čitav mandat Turkovićeve obilježen skandalima, neradom i blokadama.

– Blokirala je formiranje radne grupe za Trgovsku goru, blokira uvođenje prelevmana na meso i zaštitu domaće proizvodnje, blokirala je nabavku vakcina iz Rusije, dočekivala je respiratore namijenjene Crnoj Gori, omalovažavala donaciju vakcina Srbije, potpuno eliminisala Srbe sa rukovodećih pozicija u Ministarstvu kojim rukovodi itd. Sada nam na Vaskrs šalje ratne pokliče po uzoru na svog partijskog šefa Bakira Izetbegovića i poručuje da je zločin na 42 vojnika JNA koja su napuštala Sarajevo i ranjavanje njih 71 herojstvo koje treba biti uzor u nekakvoj ‘odbrani institucija BiH’, navodi Nešić.

On ističe da niko ne ruši institucije BiH kao Turkovićeva koja će ostati upamćena i po tome da je, u stilu Marije Antoanete, umjesto vakcina građanima ponudila urme.

Podsjećamo, ovu rekaciju Nešića je izazvala objava Bisere Turković na njenom Twitter nalogu, gdje je navela da napadi na institucije države, danas drugim sredstvima, još nisu prestali.

– Naša je obaveza braniti ih i graditi jednakim žarom i odgovornošću kao što su to činili i naši hrabri branitelji prije 29 godina, istakal je jučer ministrica vanjskih poslova.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga do neba: Mladić (16) iz Srebrenika poginuo od strujnog udara

SREBRENIK - Sve okolnosti ove nesreće bit će poznate nakon uviđaja. Šesnaestogodišnji mladić poginuo je od strujnog udara do kojeg...

Možda vas zanima i ovo