Petak, 20 svibnja, 2022

Nenad Stevandić otvoreno prijeti: „Republika Srpska mora jačati svoje institucije, jer sadašnje predstavljaju prijetnje…”

Nemojte propustiti

„Republika Srpska mora jačati svoje institucije, jer sadašnje predstavljaju prijetnje za bezbjednost RS-a“, tvrdi Stevandić.

„Slučaj profesora Miloša Kovića kojem je zabranjen ulazak u BiH pokazuje da Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH (OSA) radi u interesu samo jednog čovjeka i jedne partije“, kazao je lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

On je za RTRS kazao da OSA ne doprinosi miru u BiH.

“Vehabije javno propagiraju islamsku ideologiju, marširaju im ratne jedinice, a profesor istorije je prijetnja bezbjednosti države. Jednostavno, rade šta hoće i jasno je da ovdje postoje paralelne institucije”, kazao je Stevandić.

„Republika Srpska mora jačati svoje institucije, jer sadašnje predstavljaju prijetnje za bezbjednost RS-a“, tvrdi Stevandić.

“Ovo treba da nam bude još jedan od razloga, ne samo alibi, već garancija, da imamo svoje obavještajne strukture. Profesor Ković nigdje nije rekao neku ružnu riječ. Ovdje je napad na čovjeka koji iznosi istorijske teze, dakle napad na nauku”, rekao je Stevandić.

“Imate primjer da je Ravnogorski pokret odustao od okupljanja u Višegradu, ne žele da dodatno dižu tenzije. Samo jedna strana, a to je bošnjačka, pali vatru i naginje ekstremizmu”, kaže Stevandić.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Procurio dokument iz Brisela: Ne otvarati nova poglavlja u pregovorima sa Srbijom

Non-paper Evropske komisije sadrži i zaključke da je Srbija usvajanjem ustavnih amandmana napravila “važan korak” ka nezavisnom pravosuđu, ali...

Možda vas zanima i ovo