Utorak, 11 svibnja, 2021

Neobičan ulov na Jadranu: “Ribar sam 38 godina, ovakvo nešto nikad nisam ulovio”

Nemojte propustiti

Neobično stvorenje je ulovljeno u Pohlipskom kanalu, donja strana otoka Paga, na dubini od 75 m otprilike.

– Malo je bio ošamućen, valjda od mulja, ali preživio je, jer kad sam ga pustio, polako se počeo kretati prema dubini – kaže ribar.

Ribar Ivo Palčić iz Proboja na otoku Pagu u svojoj je mreži pronašao jedan od svojih najneobičnijih ulova – zaštićenog morskog psa prasca. Srećom, morski je pas preživio, a ribar ga je vratio u more.

Foto: Screenshot

Oxynotus Centrina ili morski pas prasac, stanovnik je dubokog mora, najčešće između 100 i 600 metara dubine. Zaista se rijetko ulovi, jer ni jedan ribar ga ne bi lovio ciljano, a rijetko pliva pliće. Zaštićena je vrsta, piše Morski.hr.

– Ulovljen je u koči, ne znam tačnu poziciju, jer povlačim mrežu 7 sati, a to je područje od oko 18 NM. Radi se o Pohlipskom kanalu, donja strana otoka Paga, dubina 75 m otprilike. Malo je bio ošamućen, valjda od mulja, ali preživio je, jer kad sam ga pustio, polako se počeo kretati prema dubini. Kažu da je to morsko prase, ali nikad ga nisam vidio, a kočarim 38 godina, ispričao je Ivo Palčić za Morski.hr.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vukanović tvrdi: Javnost će danas biti šokirana kada pokažem dokumente o saradnji Rusije i RS-a, Dodik će proći kao bos po trnju

Samostalni zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović poručio je da od mirnog razdruživanja nema ništa, te da se premijer i...

Možda vas zanima i ovo