Petak, 18 lipnja, 2021

Neobična priča o ljubavi i braku: Rođeni istog dana, živjeli 75 godina zajedno i umrli u roku od 24 sata!

Nemojte propustiti

Helen i Les upoznali su se u srednjoj školi i pobjegli su nakon što im njihovi roditelji nisu dozvolili da se vjenčaju. Proveli su 75 godina skupa, nikad se ne razdvajajući, kazao je njihov sin. A zašto su se roditelji protivili? Smatrali su da brak između bogatog muškarca i žene iz radničke klase neće dugo potrajati…

Muž i žena koji su rođeni istog dana, proslavili su 75-u godišnjicu braka i umrli u razmaku od samo 24 sata.

Njihov sin Les Brown Jr. kazao je da je njegova majka Helen Brown (94) umrla 16. jula, a Les Brown preminuo 17. jula u sjevernoj Kaliforniji, gdje su živjeli skupa.
Gospođa Brown bolovala je od stomačnog kancera, a gospodin Brown borio se sa Parkinsonovom bolešću, prenosi britanski Daily mail.

Helen-LessBrown1

Oboje su rođeni pred samu Novu godinu 1918. Upoznali su se u srednjoj školi i postali zaljubljeni par. Ali, njihovi roditelji protivili su se tome da stupe u brak. Zato su 1937. godine, kada su oboje bili 18-godišnjaci, odlučili pobjeći od kuća i započeti zajednički život.

A zašto su se roditelji protivili? Smatrali su da brak između bogatog muškarca i žene iz radničke klase neće dugo potrajati…

Prošlog septembra proslavili su svoju 75-u godišnjicu. Njihov najstariji sin Les Brown Jr. kazao je za Long Beach Press-Telegram: “To je bio par koji je imao pravu ljubav, zar ne? Bili su skupa svaki dan tokom tih 75 godina”

Njihov najmlađi sin Daniel kazao je istom listu: “Moja mama je često govorila da ne bi željela da dočeka smrt mog oca. On je također govorio da ne želi živjeti bez nje”.

Par je živio u Long Beachu u sjevernoj Kaliforniji od 1963. godine. Tu su se preselili i razvili vlastite profesionalne karijere – gospodin Brown kao cijenjeni fotograf, a gospođa Brown se bavila prometom nekretninama.

Helen-LessBrown2

Zajednička komemoracija za ovaj par obavljena je jučer.

Tinejdžerski snovi: Helen i Les upoznali su se u srednjoj školi i pobjegli su nakon što im njihovi roditelji nisu dozvolili da se vjenčaju. Proveli su 75 godina skupa, nikad se ne razdvajajući, kazao je njihov sin

Izvor: Doznajemo.com

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo