Subota, 25 rujna, 2021

Neobična scena u Sarajevu: Građani prijavili, policija munjevito reagovala

Nemojte propustiti

Odmah po zaprimljenom obavještenju, policijski službenici su u ulici X Transverzala, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli i lišili slobode A.A., rođen 1990.godine u Han Pijesku, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krađa.

Foto: Ilustracija

Građani sarajevske općine Novi Grad jučer su svjedočili neobičnoj sceni u ulici Ante Babića. Naime, kako je danas saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, građani su primijetili i prijavili da je u toku krađa automobila.

Kako je saopćeno iz MUP-a, desilo se to u 4.20 sati, a u pitanju je bilo putničko motorno vozilo marke Audi A4. Odmah po zaprimljenom obavještenju, policijski službenici su u ulici X Transverzala, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli i lišili slobode A.A., rođen 1990.godine u Han Pijesku, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krađa.

Prilikom pretresa kod istog su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz opisanog krivičnog djela. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a A.A. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosati navedenih lica.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U BiH počinje EUFOR-ova vježba ‘Brzi odgovor 2021’

Tokom vježbe bit će izvršena provjera vojnika prema različitim scenarijima kako bi se ispitala njihova reakcija i utvrdilo da...

Možda vas zanima i ovo