Subota, 19 lipnja, 2021

Neobični slučajevi: Priče koje bi vas mogle uvjeriti da je telepatija između blizanaca stvarna

Nemojte propustiti

Blizanke (Foto: Net)
Blizanke (Foto: Net)

Puno je priča o posebnoj vezi između blizanaca, a niz najintrigantnijih donosi paranormal.about.com, te ih nudi kao dokaz da telepatija između blizanaca zaista postoji.

U proljeće 2009. tada 15-godišnju Gemmu Houghton odjednom je prožeo snažan osjećaj da je njena sestra blizanka Leanne u nevolji. Gemma je požurila u kupaonicu i našla sestru ispod vode u nesvijesti. Leanna, koja je epileptičar, doživjela je napad u kadi. Gemma ju je izvadila, pružila joj prvu pomoć i spasila joj život.

‘Osjetila sam iznenadni poriv da provjerim što je s njom. Bio je to kao glas koji mi govori – tvoja sestra te treba’, izjavila je tinejdžerica novinarima koji su se raspisali o ovom neobičnom slučaju.

No, ovo je samo jedan primjer navodne telepatije koja postoji između blizanaca.

Istraživanje koje je provela dr. Lynne Cherkas, genetska analitičarka s King’s College London, pokazalo je da je jedan od pet jednojajčanih blizanaca doživio neki oblik telepatije, te jedan od 10 dvojajčanih, piše isti portal.

U članku Twin Telepathy objavljene su i priče o telepatiji među blizancima koje u najmanju ruku intrigiraju.

Tako je zabilježen slučaj dva blizanca koji su imali različite interese. Jedan je igrao nogomet, a drugi je išao na satove gitare. Nakon nekoliko mjeseci blizanac koji se bavio nogometom svirao je gitaru gotovo dobro kao brat, iako je nikad nije učio svirati.

U drugom slučaju muškarac u Teksasu je tijekom kupovine osjetio probadanje u prsima toliko jako da je morao sjesti. Kasnije je saznao da je njegov blizanac u New Yorku imao srčani udar u isto vrijeme.

Zabilježen je i slučaj kad je jedna djevojčica pala s bicikla i slomila gležanj, a njenoj sestri blizanki je natekao isti gležanj bez ikakvog uzroka.

U nekim slučajevima se događa da blizanci znaju što se događa s onim drugim, iako nema nikakvog logičnog objašnjenja za to.

Učiteljica Paula Wombwell se tako prisjetila nevjerojatnog događaja kad su njene blizanke imale četiri godine. Heather je bila s mamom u učionici, dok je Catherine bila vani. Kad je Paula čula Catherine kako plače,
Heather je rekla da plače jer ju je netko udario skuterom. Iako to nikako nije mogla vidjeti, zaista je bilo tako.

Zanimljivi su i eksperimenti koje je Guy Lyon Playfair izveo na televiziji. U jednom je stavio jednog od blizanaca na poligraf da mjere njegove reakcije, a drugog je stavio u sobu koja je bila zvučno izolirana. U istom trenutku kad je Richard otvorio kutiju iz koje je iskočila gumena zmija i prepao se, Damienov poligraf je zabilježio porast pulsa kao da je i on doživio isto iskustvo.

Sličan eksperiment prošle su i sestre Elaine i Evelyn Dove. Kad se Elaine prepala zbog iznenadnih bljeskova i dima, igla na poligrafu na kojem je bila Evelyn počela je divljati.

Iako to nisu nikakvi znanstveni dokazi, oni ipak podupiru vjerovanja da između blizanaca postoji posebna veza koja nadilazi normalno piše paranormal.about.com.

(Net.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo