Srijeda, 18 svibnja, 2022

Neočekivan potez: Čubrilović pozvao Izetbegovića i Čovića na posebnu sjednicu NSRS

Nemojte propustiti

– Uvjereni smo da bi Vaše učešće na posebnoj sjednici NSRS dalo značajan doprinos razvijanju dijaloga i iznalaženju najprihvatljivijih rješenja za Bosnu i Hercegovinu

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Nedeljko Čubrilović uputio je danas pozivno pismo predsjedniku Stranke demokratske akcije (SDA) Bakiru Izetbegoviću i predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Draganu Čoviću da prisustvuju i obrate se na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, koja će biti posvećena razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u Bosni i Hercegovini.

– Imam izuzetnu čast da vas pozovem da prisustvujete i obratite se na posebnoj sjednici NSRS, koju ću zakazati za 1. februar 2022. godine, a koja će biti posvećena razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u BiH – navodi se u pozivnom pismu predsjednicima SDA i HDZ-a BiH.

Uvjereni smo da bi Vaše učešće na posebnoj sjednici NSRS dalo značajan doprinos razvijanju dijaloga i iznalaženju najprihvatljivijih rješenja za Bosnu i Hercegovinu – ističe se u pismu predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ministri vanjskih poslova G7 poslali jasnu poruku: Nećemo tolerirati secesionističku politiku RS

Ministri G7 su poslali jasnu poruku: "Nećemo tolerirati secesionističku politiku RS, koja ugrožava budućnost Bosne i Hercegovine". Ministri vanjskih poslova...

Možda vas zanima i ovo