Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Neodgovornost pojedinaca u BiH: MUP nije našao 50 osoba koje su trebale biti u samoizolaciji, a 25 ih napustilo državu

Nemojte propustiti

Krizni štab je izdao naredbu savjetima mjesnih zajednica da prate kretanja stanovnika u izolaciji i da prijave nadležnima. Obavezne su dezinfekcije zgrada, ustanova ali i gradskog prijevoza.

U Tuzlanskom kantonu na snazi je stanje nesreće. Kantonalni krizni štab izdao je naredbu zatvaranja svih objekata osim marketa, apoteka, pekara i benzinskih pumpi, koje će raditi do 18.00 sati. Zaraženih korona virusom u ovom kantonu nema. Rezultati testiranja 26 osoba bili su negativni, a u samoizolaciji je 1.500 osoba.Policija kontrolira sve one koji su pod zdravstvenim nadzorom, ali za sada nije poznato kakve će sankcije snositi oni koji ne poštuju naredbe.

U ovom kantonu zabranjena su sva javna okupljanja pa čak i u parkovima i na bilo kojoj javnoj površini. Ne rade restorani, kafići, tržni centri, frizerski saloni.

25 osoba napustilo BiH

Policija je posljednjih dana kontrolisala 600 građana u samoizolaciji. Nije našla pedesetoro njih na prijavljenim adresama, a 25 ih napustilo je BiH. Policija prati i društvene mreže i poštivanje naredbi.

“Svakako da policija postupa shodno nadležnostima. Prate se sve izjave. Također, sami građani vrše prijavljivanje lica koja ne poštuju izrečene mjere izolacije. Shodno nadležnostima, postupa policija i obavještava krizne štabove”, navodi Amra Kapidžić, Policijska uprava MUP-a TK.

Krizni štab je izdao naredbu savjetima mjesnih zajednica da prate kretanja stanovnika u izolaciji i da prijave nadležnima. Obavezne su dezinfekcije zgrada, ustanova ali i gradskog prijevoza.

Međunarodni aerodrom Tuzla imao je letove za 16 destinacija u nekoliko zemalja. Međutim, Wizzair je odlučio otkazati do 3. aprila sve letove dok se situacija sa korona virusom ne smiri, kako u BiH, tako i regiji i svijetu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo