Srijeda, 4 listopada, 2023

Neredi u Skoplju: Više povrijeđenih u sukobima policije i demonstranata

Preporučeno

Nakon intervencije policije, demonstranti su oštetili više vozila u Skoplju, te demolirali nekoliko objekata

skoplje

Više osoba povrijeđeno je u sukobima koji su izbili tokom protesta nekoliko stotina mladih ljudi, koji su protestovali zbog jučerašnjeg napada na grupu albanskih mladića u Skoplju, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Više stotina ljudi mirnom su šetnjom izrazili protest zbog napada na grupu albanskih mladića, a po dolasku pred zgradu makedonske vlade, demonstranti su počeli bacati kamenice prema pripadnicima snaga sigurnosti.

Upravo se čita:  Visoki domaći i međunarodni zvaničnici stižu na vježbu OSBiH na Manjači

Primjenom sile specijalne policijske snage rastjerale ssu demonstrante, a prilikom intervencije, kako je javio dopisnik Anadolije, čulo se više eksplozija. Nakon intervencije policije, demonstranti su oštetili više vozila u Skoplju, te demolirali nekoliko objekata.

U neredima je povrijeđeno i nekoliko policajaca, a napetost u makedonskoj prijestolnici i dalje traje.

Proteste je inicirao jučerašnji napad grupe Makedonaca, na grupu albanskih srednjoškolaca, koji su nakon napada hospitalizirani. Grupa huligana je nakon napada na albanske srednjoškolce potom protestoavala i ispred makedonskog parlamenta.

Upravo se čita:  Vučić: Podržavamo teritorijalni integritet BiH! Amanpour: Da li to onda znači da ne podržavate Dodika?!

Analitičari smatraju opasnim međuetničke sukobe u Makedoniji, koja bi nakon jučerašnje posjete predstavnika Evropske unije i okončanja političke krize, mogla zapasti u novo krizno razdoblje.

(Anadolija)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Novi otkazi: Ledo gasi proizvodnju u BiH, bez posla ostaju 52 radnika

Nakon najava da Ledo gasi proizvodnju u BiH, stigla je i zvanična potvrda te informacije koju prenosi Biznisinfo. “Nakon pažljivog...

Možda vas zanima i ovo