Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Nešić će raspametiti Dodika: “SNSD od sljedeće godine vođa opozicije”

Nemojte propustiti

Nešić je istakao da sa SDS i PDP razgovara o tome kako će donijeti promjene i ponijeti odgovornost za bolju, sretniju i uspješniju Republiku Srpsku.

Predsjednik DNS, Nenad Nešić, uvjeren je u to da SNSD i Milorada Dodika na opštim izborima sljedeće godine čeka težak poraz.

Nešić je u intervjuu za Moju Hercegovinu izjavio da „sa sigurnošću zna ko će biti vođa opozicije u oktobru 2022. godine, a to je SNSD“.

– Besmisleno je otimati se za mjesto koje je već rezervisano – rekao je Nešić odgovarajući na pitanje da li se DNS izborio za ravnopravan status sa vodećim opozicionim strankama, SDS i PDP.

On je istakao da sa SDS i PDP razgovara o tome kako će donijeti promjene i ponijeti odgovornost za bolju, srećniju i uspješniju Republiku Srpsku.

– Kako da pomirimo narod koji je ova vlast posvađala, da bi živjeli u miru sami sa sobom i u miru i razumijevanju sa drugim narodima u BiH, kao i partnerstvu sa narodima u Evropi i i svijetu- istakao je Nešić.

Govoreći o poslanici PDP, Jeleni Trivić, sa kojom u početku svog opozicionog djelovanja nije bio u najboljem odnosu, Nešić je istakao da je ona „ozbiljan, kredibilan i odgovoran političar“.

Nešić ističe da se Trivićeva iskreno i bez kalkulacija bori za promjene, a posjeduje i kvalitete da može obavljati najodgovornije funkcije.

– Naš sadašnji odnos se temelji na međusobnom poštovanju i korektnosti – pojasnio je Nešić.

On je potvrdio raniji stav da opozicija još neće izaći sa imenima kandidata za naredne izbore, te da će se o tome naknadno dogovoriti.

Na pitanje da li će opozicija postići dogovor o zajedničkim kandidatima, Nešić je istakao da svi imaju isti cilj.

– Onda ćemo se lako usaglasiti i ponuditi građanima ne kandidate, već pobjednike – naveo je Nešić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Mektić u nevjerici šta Dodik radi: Ljudi ovo je stanje potpunog haosa, ne može to činiti

- Policiji se nadležnosti mogu nametati samo zakonom, a ne kako Dodik kaže izdali smo (usmeno) uputstvo o ponašanju...

Možda vas zanima i ovo