Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Nešić iznio detalje sastanka sa Borrellom: Pozvao nas je da prekinemo svaku blokadu! Mi smo mu rekli da najveći problem jeste u FBiH

Nemojte propustiti

Ističe da je tražio da se jasno i nedvosmisleno kaže da u BiH neće biti sukoba.

Visoki predstavnik Evrospke Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell održao je danas u zgradi Delegacije EU sastanak sa liderima opozicionih stranaka.

Lider DNS-a Nenad Nešić prenio je o čemu se razgovaralo na sastanku i kakve poruke im je uputio Borrell.

Upravo se čita:  Savjetnica u Kabinetu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića u vezi s razrješenjem ambasadora Abdulaha Skake

– Pozvao nas je da se vratimo u državne institucije i da ostavimo svaku blokadu. Predložio je da se ide u brze izmjene Ustava i Izbornog zakona. Mi smo mu rekli da najveći problem jeste u Federaciji BiH i da mi u Republici Srpskoj nemamo problem sa navedenim izmjenama, pogotvo oko implementacije presude Sejdić-Finci – kazao je Nešić.

Ističe da je tražio da se jasno i nedvosmisleno kaže da u BiH neće biti sukoba.

Upravo se čita:  Cvijanović glasala protiv da se 25. maj proglasi Danom žalosti u BiH

– Da nam to poruče iz Evropske komisije i međunarodne zajednice. Također sma tražio da nam se kaže da će u BiH ove godine biti održani izbori jer kao što znate mnogi danas kalkulišu da izbora neće biti. Ono što ja znam jest da njihovo odgađanje odgovara samo vladajućoj trojci. Tražio sma i od Sattlera i od Borrella i od Angelne Einchhorst da jasno kažu da će izbora biti i d anea nikakvog odlaganja – kazao je on.

Upravo se čita:  Alma Čolo nakon izlaska iz SDA: "Nemam dokaze ko je radio protiv mene, neki ljudi mi nisu bili naklonjeni"

Što se tiče povratka u institucije BiH nešić kaže da su “neki dan bili i glasali” te da će podržati sve ono što je u interesu Repulike Srpske.

Pročitajte još

Izdvajamo

Da li je dodatno ograničenje brzine dobra ideja? Ministar Katica odgovorio na kritike o prijedlozima

- U KS konstatovana je velika ugroženost pješaka, posebno u centru Sarajeva - naglasio je Katica  Stravična nesreća u Sarajevu...

Možda vas zanima i ovo