Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Nešić: Niti sam narkodiler, niti povezan sa narkodilerima. Nisam ni kriminalac

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Nenad Nešić kaže da mu je jasno zašto je postao svima trn u oku, jer svi imaju, kako kaže “neke svoje lične interese” da ga sklone.

“Niti sam narkodiler, niti kriminalac, niti sam povezan sa narkodilerima. Ako jesam, neka Tužilaštvo BiH javno kaže i objavi da li je Nenad Nešić imao i koristio Sky aplikaciju! Dajte da to riješimo više!”, ovo je u razgovoru za Avaz izjavio novi ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

Nešić kaže da mu je jasno zašto je postao svima trn u oku, jer svi imaju, kako kaže “neke svoje lične interese” da ga sklone.

“Nešić je čovjek koji ima validnu diplomu, čovjek koji dolazi iz struke, imao zavidne rezultate dok je bio direktor u firmi “Putevi RS”, Nešić je bio parlamentarac na nivou BiH i osvojio mnogo više glasova od ovih što su protiv mene”, kaže Nešić.

Upravo se čita:  Ne krčmi imovinu samo RS: Neum se upisao kao vlasnik bh. otoka

Na pitanje da li je povezan sa narkogrupama, dilerima, da li je imao i koristio Sky aplikaciju, što mu mnogi spočitavaju, kaže:

“Nikada te ljude, te narkodilere nisam upoznao, niti se s njima čuo. Pa moraju eto sigurnosne agencije da imaju neke dokaze, listinge, bilo šta. Dokaz! Da li je iko ikada iznio ikakav dokaz za osim prazne priče, za vezu Nešića sa bilo kim kriminalcem. Pa ja druže, evo oko toga Sky, ja ne znam niti kako to izgleda. Evo, mene veže i za tužiteljicu Dianu Kajmaković. Pa ja tu ženu osim u novinama nikada u životu nisam vidio. To su nevjerovatne priče. Nikad je nisam nazvao niti je znam niti znam ko je zna od mojih drugova ili prijatelja”, kaže Nešić.

Upravo se čita:  Cvitanović se obrušio na Komšića: Njegove izjave su najbolji primjer zašto Hrvati ne obilježavaju Dan nezavisnosti BiH

Tvrdi da se u vezi njegovog imena iznose brojne neistine i da to traje godinama.

“Sva priča oko Nešića zasnovana je oko priče jednog blogera. Pa evo, ako neko ima dokaze da sam umiješan u bilo šta, neka ih donese. Ja nemam nijedan prekršaj. Da imam, ne bi dobio dozvolu da imam i nosim pištolj. A kamoli da imam veze sa kriminalcima.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

Pa evo, zašto novinari ne postave pitanje Tužilaštvu BiH, neka pitaju i traže: Ima li Nenad Nešić Sky aplikaciju? Neka Tužilaštvo odgovori da li je Nenad Nešić ima Sky aplikaciju i da li radi s narkodilerima i da li je sam narkodiler. Dajte neka kažu da stavimo konačno tačku na tu temu. Ovako, ja sam sebe branim. Od sada, kada me budu pitali novinari, reći ću idite svi pred Tužilaštvo i glavnog tužioca pitajte da li je Nešić na Sky aplikaciji i da li je Nešić narkodiler. Vrijeme je da se Tužilaštvo očituje i da kaže, ili jesam ili nisam”, kaže Nešić za Avaz.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas