Subota, 18 rujna, 2021

Nešić oštro o Dodikovom negiranju Daytona: Jasno je da će on i SNSD izdati Srbe, ovo je opasno za mir cijelog Balkana

Nemojte propustiti

– Naši narodi žele normalno da žive, ali naši političari to ne žele. Putevi DNS-a i SNSD-a nikada nisu bili isti, pogotovo sada. Potpuno je jasno ko će izdati Srbe. To je SNSD i to je Dodik – kazao je Nešić.

Lideri opozicionih stranaka u Republici Srpskoj, Mirko Šarović (SDS), Branislav Borenović (PDP) i Nenad Nešić (DNS) održali su danas zajednički sastanak u Banja Luci.

Tema sastanka lidera opozicije bile su nedavne izjave člana Predsjedništva BiH i njihovog političkog protivnika, Milorada Dodika, o tome kako Daytonski mirovni sporazum “više ne postoji” i kako je potrebno napraviti novi politički dogovor u Bosni i Hercegovini.

Na konferenciji za medije nakon sastanka opozicionih lidera, novinarima se, između ostalih, obratio i predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

On smatra da RS strijepi pred svaki nastup Milorada Dodika, kao pred elementarnu nepogodu.

– Ovo je opasno za mir, ali i za stabilnost cijelog Balkana. Naši narodi žele normalno da žive, ali naši političari to ne žele. Putevi DNS-a i SNSD-a nikada nisu bili isti, pogotovo sada. Potpuno je jasno ko će izdati Srbe. To je SNSD i to je Dodik, kazao je Nešić.

Podsjećamo, Dodik je povodom svoje priče o novom političkom dogovoru već animirao predsjednike susjedne Srbije i Hrvatske, kako bi bilo dobro da i oni učestvuju u tim dogovorima.

Također, Dodik je prilikom posjete turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana izrazio želju da i on prisustvuje i bude aktivan član sastanaka koji bi trebali dovesti do novih političkih dogovora u Bosni i Hercegovini.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Upozorenje na opasno vrijeme, šteta i ljudske žrtve su moguće: U ovim dijelovima Bosne i Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm

U regijama Mostara, Foče, Trebinja i Livna upaljen je žuti meteoalarm zbog grmljavine i grmljavinskih procesa a vrijeme se...

Možda vas zanima i ovo