Četvrtak, 28 siječnja, 2021

Nesigurni proizvodi pronađeni na tržištu BiH: Ukoliko ste ih kupili, odmah ih vratite

Nemojte propustiti

Skandalozan istup načelnika Srebrenice: Mladen Grujičić ljut, poziva na otcjepljenje RS

Grujičić odluku CIK-a kao i današnju Suda BiH smatra skandaloznim i sramotnim i dodaje "da se pokazalo da se...

Sud BiH odbacio žalbe: Izbori u Srebrenici i Doboju će biti ponovljeni

Sud BiH odbio je sve žalbe koje su upućene na odluke Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u...

Totalni raspad sistema: BiH naručila vakcine, ali niko ne zna šta je naredni potez da bi one stigle

Bosna i Hercegovina naručila je milion 232 hiljade doza vakcina preko Covaxa, a 892 hiljade preko mehanizma snabdijevanja Evropske...

Slučaj u BiH: Nakon smrti mladića samo smanjena plata dispečeru Hitne pomoći

Srđanov brat Nemanja rekao je za “Nezavisne” da je poražavajuća činjenica to što je propisano da se u ovakvim...

Električna kvarcna grijalica LUXELL tip LX-2811-2 iz Turske jedan je od proizvoda koji je pronađen na tržištu BiH, a koji predstavlјa opasnost od požara i opeklina jer grijalica ima mehanizam koji uklјučuje/isklјučuje grijače kada se grijalica uspravi/obori. Također, uklјučivanje radi iako nijedan grijač prethodno nije vidlјivo užaren te uputa isporučena uz proizvod nije potpuna.

Proizvod nije usklađen s Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za uporabu unutar određenih naponskih granica i normom BAS EN 60335-2-30:2012.

Foto: Agencija za nadzor nad tržištem BiH

“Mjerodavna inspekcija je naložila mjere obavještavanja potrošača, povlačenja proizvoda s tržišta i njegovo uništavanje. Preporučuje se potrošačima koji posjeduju ovaj proizvod da ga prestanu koristiti i da ga vrate u trgovinu gdje su ga kupili”, navode iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Električna kvarcna grijalica KUMTEL također predstavlјa opasnost od požara i opeklina.

Foto: Agencija za nadzor nad tržištem BiH

Proizvod predstavlјa opasnost od požara i opeklina jer grijalica ima mehanizam koji uklјučuje/isklјučuje grijače kada se grijalica uspravi/obori; uklјučivanje radi iako nijedan grijač prethodno nije vidlјivo užaren, uputa nije isporučena uz proizvod i grijalica nije propisno označena.

“Proizvod nije usklađen s Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za uporabu unutar određenih naponskih granica i normom BAS EN 60335-2-30:2012. Mjerodavna inspekcija je naložila mjere obavještavanja potrošača, povlačenja proizvoda s tržišta i njegovo uništavanje. Preporučuje se potrošačima koji posjeduju ovaj proizvod da ga prestanu koristiti i da ga vrate u trgovinu gdje su ga kupili”, navode iz Agencije.

Foto: Agencija za nadzor nad tržištem BiH

Električna kvarcna grijalica ZILAN tip ZLN1770 također predstavlјa opasnost od požara i opeklina. I njeno projeklo je iz Turske.

“Grijalica predstavlјa opasnost od požara i opeklina jer ima mehanizam koji uklјučuje/isklјučuje grijače kada se grijalica uspravi/obori. Uklјučivanje radi iako nijedan grijač prethodno nije vidlјivo užaren. Proizvod nije usklađen s Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za uporabu unutar određenih naponskih granica i normom BAS EN 60335-2-30:2012. Mjerodavna inspekcija je naložila mjere obavještavanja potrošača i povlačenje proizvoda s tržišta. Peporučuje se potrošačima koji posjeduju ovaj proizvod da ga prestanu koristiti i da ga vrate u trgovinu gdje su ga kupili”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beogradski analitičar zabrinut: “Vijest o razgovoru između Bidena i Mereklove o prioritetima zajedničkog djelovanja na Zapadnom Balkanu nije dobra za nas”

Iako su brojni analitičari prognozirali da novom američkom predsjedniku Joe Bidenu Balkan neće biti visoko na skali prioriteta, on...

Možda vas zanima i ovo