Utorak, 6 prosinca, 2022

Neslavni rekorderi: Ko je na izborima osvojio samo jedan glas

Nemojte propustiti

Glasali su sami za sebe, ali po svemu sudeći u isto to nisu uspjeli da ubijede čak ni užu porodicu.

Za razliku od ranijih izbora, kada se u “moru” političkih stranaka i nezavisnih kandidata nađu i oni koji nisu osvojili čak niti jedan glas u trci za odbornički ili poslanički mandat, na ovim izborima nije zabilježen takav slučaj u Srpskoj, ali jesu oni ispred čijih imena “iks” nije stavila ni uža ili šira porodica, piše Srpskainfo.com.

Prema podacima CIK BiH, među kandidatima koji su išli u trku za poslanički mandat u Narodnoj skupštini RS našlo se nekoliko njih koji imaju samo jedan glas.

Drugim riječima, glasali su sami za sebe, ali po svemu sudeći u isto to nisu uspjeli da ubijede čak ni užu porodicu.

Među 1.429 kandidata čija su se imena našla na kandidatskim listama stranaka, čak njih 92 je na izborima osvojilo između jedan i devet glasova!

Neslavni rekorderi, tačnije, oni koji imaju samo svoj glas, tako su Đokica Vlajić iz PNP, te još četiri dame – Vladanka Lukić i Milica Radić iz Savez za novu politiku, Aleksandra Kovač iz Slobodne stranke Srpske, te Vukosava Bajić iz Otadžbinske stranke.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kratko i jasno: O samitu u Tirani odlučuje Predsjedništvo BiH, ne Dodik

Predsjedništvo BiH je na prvoj sjednici 30. novembra jednoglasno prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će...

Možda vas zanima i ovo