Petak, 22 listopada, 2021

Nespretni borac traži “pomoć”: Pripadnik IDIL-a ne zna oguliti krompir ni oprati odjeću

Nemojte propustiti

[wonderplugin_gallery id=”120″]

Pripadnik Islamske države, koji je prije pridruživanja ovoj terorističkoj organizaciji živio u kući sa majkom i radio kao zaštitar u Morrisonsu, čini se da živi kao beznadni samotnjak u Siriji.

Sudeći prema fotografijama koje dijeli na društvenim mrežama, Britanac Omar Hussain ima pravih poteškoća pri izvršavanju najosnovnijih, svakodnevnih poslova, uključujući guljenje krompira i pranje odjeće.

Prikazujući svoj “svjetovni” život kroz niz fotografija, čini se da je ovaj pripadnik IDIL-a “samo” usamljeni borac kojem je jako dosadno i koji se očito ne bori na prvoj liniji.

Hussain je na društvenim mrežama otkrio kako se radije bori sa guljenjem krompira nego protiv Assadovog režima, prenosi Daily Mail.

Na jednoj fotografiji se vide slabo oguljeni krompiri uz Hussainov komentar kako mu je trebalo nevjerovatnih 50 minuta da oguli samo deset krompira.

“Život se ne može ovako nastaviti. Potrebna mi je Sabi (sluga)”, navodi Hussain, priznavši kako mu je bilo teško rezati kropmire “nakon napornog procesa guljenja.”

Na društvenim mrežama mu se i rugaju, govoreći kako bi njegova majka sigurno ogulila sve sirijske kropmpire, dok je on ogulio samo deset.

Ali ponosno pokazuje svoje pokušaje kuhanja:

“Ja sam, po definiciji oksfordskog rječnika, kuhar. Potrebno mi je 37 minuta za spravljanje jela. Ponosim se sobom”, navodi ovaj 27-godišnji pripadnik IDIl-a.

Najviše poteškoća ima sa pranjem odjeće, jer je to za njega “ozbiljan zadatak”.

Hussain je također objavio i fotografiju svoje lokalne teretane, kao i fotografije na kojima odmara u bazenu, te svoj omiljeni doručak, koji uključuje zobene pahuljice i Ferrero Rocher.

Mnogo vremena provodi i hraneći svoju mački Lucy. Nesvjestan činjenice da bi mačke trebale jesti specijaliziranu, mačiju hranu, Hussain svoju ljubimicu radije hrani sladoledom.

Također postavlja i neke jezive fotografije pokrivenih djevojčica koje u rukama drže kalašnjikov.

Prije pridruživanja IDIL-u, Hussain je prvobitno bio pripadnik grupe Jabhat-al Nusra, usko povezane sa Al-Quaedom.

“Mrzim Veliku Britaniju. Jedini razlog zbog kojeg bih se ponovo vratio bio bi kada bih htio postaviti bombu negdje”, izjavio je Hussain prošlog augusta u BBC-jevoj emisiji Newsnight.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo