Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Nesreća na Palama: Poginuo policajac Enes Suljić, dječakovo stanje stabilno

Preporučeno

Petogodišnji dječak čiji su inicijali N.V, koji je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu Lapišnica – Pale, nalazi se na Odjeljenju intenzivne njege Klinike za neurohirurgiju, samostalno diše i stabilnih je vitalnih parametara, potvrdila je Srni portparolka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Biljana Jandrić.

policija-paleOna je navela da operativni zahvat nije izvršen niti je planiran, kao i da ne može dati više informacija dok dječak ne izađe sa Odjeljenja intenzivne njege. Jandrićeva je rekla da je sinoć oko 17.50 sati dječak dovezen sa kontuzijom glave i vrata i krvarenjem u mozgu.

Upravo se čita:  Novi jeziv slučaj šokirao Bosnu i Hercegovinu: Sin ubio majku pa zapalio kuću da sakrije tragove?!

Dječak je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 17.30 sati na putu Lapišnica – Pale.

Portparolka Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je Srni da su u ovoj saobraćajnoj nesreći poginuli vozač Jeepa Enes Suljić (46), pripadnik Policijske uprave iz Novog Sarajeva, i suvozač Jelena Vučićević (36).

Upravo se čita:  Detalji tragedije koja je potresla BiH: Poznat identitet poginulog vozača kamiona, inspekcija na terenu

VEZANO: Tragedija kod Sarajeva: Dvije osobe poginule, dijete hitno prebačeno u bolnicu Koševo

“Do nesreće je, najvjerovatnije, došlo kada je prikolica teretnog motornog vozila, koje se kretalo iz pravca Pala prema Sarajevu, prešla na suprotnu traku i udarila u vozilo”, rekla je Tešićeva.

Ona je istakla da je uhapšen vozač teretnog vozila sa prikolicom Branko Velkovski, te da alkotestiranjem kod njega nije utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, ali da je tužilac naložio ispitivanje tehničke ispravnosti vozila.

Upravo se čita:  Emotivni oproštaj od 33-godišnjeg radnika koji je jučer poginuo u Sarajevu: “Bio si i ostat ćeš dio nas…”

Tešićeva je naglasila da je u saobraćajnoj nesreći učestvovao i automobil Passat koji se kretao iza vozila nastradalog i koji je udario u zemljano uzvišenje da bi izbjegao udes.
(Srna)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo