Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Nesreća u Sarajevu: Vozač tramvaja teško povrijeđen

Nemojte propustiti

Jučer je u Sarajevu teško povrijeđen vozač tramvaja koji je zaustavio vozilo zbog kvara, a po izlasku vozača iz tramvaja došlo je do samopokretanja istog.

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Prema izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo, jučer oko 06.45 sati na kolosjeku tramvajske pruge namjenjene za kretanje tramvaja iz smjera llidže u smjeru Starog Grada, naspram TC “Robot”, u ul. Zmaja od Bosne bb, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom tramvaj marke “SATRA”, garažnog broja 505, vlasništvo KJKP “GRAS”, kojeg je prethodno zbog kvara zaustavio vozač F.S., te po izlasku vozača iz tramvaja došlo je do samopokretanja istog i obaranja na tramvajske šine vozača F.S. rođen 1970. godine iz Sarajeva, a potom udara u zaustavljeni tramvaj marke “SATRA” garažni broj 508, vlasništvo KJKP “GRAS” kojim je upravljao B.I. iz llidže.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede /fraktura grudne kosti zadobio je vozač F.S.a istom je Ijekarska pomoć ukazana u KCU Sarajevo, gdje je i zadržan na daljem liječenju.

O navedenom obavješten dežurni kantonalni Tužitelj u Sarajevu, a uviđaj je obavljen od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo