Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Nestao u rijeci Lašvi prošle godine: Za Amarom Kozlićem se i dalje traga

Nemojte propustiti

Za nepun mjesec navršit će se godina dana od nesreće, u kojoj su trojica mladića sletjela u rijeku Lašvu. Vrlo brzo iz rijeke su izvučena tijela dvojice mladića, dok se za tijelom trećeg, Amara Kozlića, još uvijek traga.

Podsjećamo, u noći sa 4. na 5. februar 2017. godine Amar Kozlić upravljao je automobilom Audi pri povratku iz diskoteke kada su sletjeli u rijeku Lašvu.

Sa njim u automobilu nalazili su se prijatelji Huso Delić i Almen Begović čija su tijela pronađena 6. februara u Audiju

Nakon nesreće u nekoliko navrata organizovane su akcije potrage koje nisu dale rezultate. Otac Alija, rekao je za portal Zenicainfo, da sve stoji na početnim informacijama.

“U početku je bilo malo potrage, ali bez uspjeha. Ono što znamo od početka, to je to. Više ništa ne znamo, stanje kakvo je takvo je”, kaže Alija.

Istragu u ovom slučaju vodio je MUP SBK.

Prema riječima Hasana Hodžića, glasnogovornika MUP-a SBK-a, aktivnosti na pronalasku Amara Kozlića nikada nisu stala, te još uvijek traju.

“Život ide dalje, samo kažem da dragi Bog podari da se nikome ovo ne desi što se nama desilo”, završava Alija.

Za subotu i nedjelju, ovoga vikenda, iz FUCZ-a najavljena je pojačana akcija potrage za tijelom Esada Omersoftića koji je prvog dana 2018. godine sletio u rijeku Bosnu u Maglaju.

Kako piše Zenicainfo, Alija se nada da bi ova akcija uz sve one do sada organizovane mogla rezultirati pronalaskom tijela i njegovog sina Amara.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pitanja koja postavljaju popisivači u Hrvatskoj šokirala sve

"Triput sam prošao popisni upitnik uvjeren kako su mi neka pitanja promakla", govori Splićanin koji se brine o sinu...

Možda vas zanima i ovo