Utorak, 6 prosinca, 2022

Nesvakidašnji događaj u bolnici u Novoj Biloj: U toku 24 sata rođena tri para blizanaca!

Nemojte propustiti

U bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj kod Travnika u toku 24 sata izvršena su tri “blizanačka poroda”.

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

Tri sretne majke – Ivana Čović iz Travnika, Sedina Litrić iz Kiseljaka i Ivana Jokić iz Viteza – rodile su blizance. Na svijet su došli blizanci Antonio i Klara, Ajdin i Avdo te Ana i Ena.

– Sve tri majke rodile su zdrave blizance. U jednom slučaju riječ je o dječaku i djevojčici, u drugom su dvojica dječaka i u trećem slučaju dvije djevojčice. Postpartalni tok protječe bez problema, majke i bebe su dobro – kazala nam je prim dr. Aida Idrizbegović, specijalista ginekolog.

U posljednje vrijeme u bolnici u Novoj Biloj bilježe povećan broj “blizanačkih poroda”, ali ovakav slučaj nisu zabilježili ranije.

– Krajem prošle i početkom ove godine bilo je više situacija da se rađaju “dvojke” nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Međutim, nikad se nije desilo da se u toku 24 sata tri puta rode “dvojke” – ističe prim. dr. Idrizbegović.

U kratkom razgovoru tri ponosne majke kazale su nam da se dobro osjećaju i da su presretne.

Inače, na prostoru srednje Bosne proteklih godina zabilježen je veliki broj “dvojki”, i to u dvije bolnice na području općine Travnik. Ne treba zaboraviti ni “četvorke” iz sela Šešići, koje su rođene u JU “Bolnica Travnik”.

Izvor: Dnevni avaz

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kratko i jasno: O samitu u Tirani odlučuje Predsjedništvo BiH, ne Dodik

Predsjedništvo BiH je na prvoj sjednici 30. novembra jednoglasno prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će...

Možda vas zanima i ovo