Subota, 24 rujna, 2022

Nesvakidašnji potez banjalučkog političara: Iako često kritikuje njegov rad, Vojin Mijatović dao punu podršku Željku Komšiću!

Nemojte propustiti

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović napisao je na svojoj Facebook stranici kako u potpunosti podržava “non-paper” koji je Željko Komšić poslao u Brisel.

Kao što je poznato, šef SDP-a Nermin Nikšić i šef DF-a, Željko Komšić već dulje vremena nisu u dobrim odnosima, a njihov latentni sukob eskalirao je u ljeto 2018. godine, kada se Komšić odlučio kandidirati za člana Predsjedništva BiH. Nikšić je na tu poziciju namjeravo kandidirati Slavu Kukića, kao zajedničkog kandidata bh. ljevice.

Prenosimo integrani post Vojina Mijatovića koji, kako doznajemo, nije baš najbolje sjeo njegovom stranačkom šefu Nerminu Nikšiću.

“Iako mnogo puta kritikujem rad Zeljka Komsica, a pogotovo njegov odlazak u zagrljaj sa SDA, ovo su stvari koje su daleko iznad stranaka, partija i koalicija!

U senci pandemije te političkog blata u kome se nalazimo, SDA,HDZ i SNSD sporovode plan izmjena Izbornog zakona i konačne podele BiH!

Pokroviteljstvo ovoj akciji u punom kapacitetu daje Delegacija Evropske Unije u BiH i sef iste delegacije Sattler!

Smataram da je slanje non paper-a u Brisel od strane Zeljka Komsica vrhunski potez u odbrani gradjanskog koncepta i multietničke Bosne i Hercegovine!

U punom kapacitetu kao potpredsednik SDP BiH stojim na raspolaganju gospodinu Komšiću kada su u pitanju sve aktivnosti na sprećavanju demontiranja naše države koje se tiho sprovodi od strane aktera koje sam gore spomenuo!

Očekujem da iza ovoga stanu svi kojima je Bosna i Hercegovina domovina, ni bosnjačka, ni hrvatska, ni srpska, vec i bosnjačka i hrvatska i srpska, zemlja svih nas!!!”, napisao je Mijatović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Novinar objavio snimke: Pogledajte kakve zahrđale puške dobijaju mobilizirani Rusi

“Novomobilizirani Rusi pokazuju zahrđale AK-e koje su dobili”, napisao je novinar Novinar magazina za istraživačko novinarstvo Bellingcat, Bugarin Christo Grozev,...

Možda vas zanima i ovo