Četvrtak, 17 lipnja, 2021

Nesvakidašnji prizor: “Fiće” preplavile Bijeljinu (Foto)

Nemojte propustiti

Na gradskom trgu u Bijeljini danas je održana druga bijeljinska “fićijada” na kojoj je izloženo dvadesetak automobila “zastava 750”, popularnih “fića”.

Manifestacija je označila početak obilježavanja “Pantelinskih dana”, koji se organizuju uz krsnu slavu Bijeljine – Svetog Pantelejmona.

Simo Laketić, direktor Turističke organizacije Bijeljina, koja je organizator ove manifestacije, rekao je da je smotra održana na inicijativu grupe mladih Bijeljinaca koji su ljubitelji ovog automobila, te da ona sad već postaje tradicionalna.

“Fićijadu” su posjetili brojni gosti iz Republike Srpske, Srbije, Njemačke, Švajcarske, Slovenije, Austrije…

Prema Laketićevim riječima, povjerenje ljudi koji su prešli hiljade kilometara obavezuje Bijeljinu i Turističku organizaciju da narednih godina naprave još bolje susrete.

Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine

Vlasnici automobila imaju mogućnost da se tokom dana upoznaju sa turističkim kapacitetima Bijeljine te će, prvo, otići na bazene Banje Dvorovi, u Etno-selo “Stanišići”, a potom će proći gradom.

U današnjoj “fićijadi” učestvovalo je četrdesetak takmičara, po dvoje u automobilu.

Zoran Marić iz Novog Sada vozi “fiću” 1979. godište. Kaže da automobil još putuje po zemljama bivše Jugoslavije, a priprema se i za put u Njemačku.

Grga i Kum su došli iz Minhena sa po jednim “fićom”. Put je protekao bezbjedno do motela “Neno”, gdje je otkazala pumpa za gorivo. Večeras nastavljaju put Minhena.

fice2

“Večeras se vraćamo u Minhen, tamo se radi, a ovdje se uživa. Bili smo prije Bijeljine na Krku i put je prošao savršeno. Sa ‘fićom’ problema nema”, kažu ovi momci.

Vlasnici “fića” okupili su se ispred motela “Neno”, a nakon defilea kroz grad održana je smotra ovih automobila na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Prvi automobil “zastava 750” proizveden je 1955. godine po licenci “fijat 600”. Proizvodnja je trajala do 1985. godine.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo