Petak, 15 listopada, 2021

Netanyahu: Pobijedili smo Hamas! Ako nastave s raketiranjem, odgovorit ćemo još i jače

Nemojte propustiti

0815-Israel-US-war-Iran-netanyahu_full_600

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u srijedu je proglasio pobjedu u nedavnom ratu protiv Hamasa u Pojasu Gaze, rekavši da je vojna kampanja nanijela težak udarac mnilitantima i da sporazum o primirju ne pruža nikakve ustupke toj islamskoj militantnoj grupi

Netanyahuovi komentari, objavljeni u udarnom terminu na nacionalnoj televiziji, izgleda da imaju za cilj suprotstaviti se kritičarima sedmonedjeljnog rata u kome je ubijeno više od 2.200 ljudi.

I tvrdolinijaši u vladajućoj koaliciji i mještani južnog Izraela koji je bio metom raketiranja tvrde da je rat predstavljao neuspjeh jer nije ni zaustavio ni Hamasove raketne napade niti je svrgnuo tu grupu s vlasti.

– Hamas je teško pogođen – izjavio je Netanyahu, dodajući da Izrael “neće pristati ni na jedan Hamasov zahtjev” u okviru sporazuma o primirju postignutog uz egipatsko posredovanje.

Netanyahu je kazao da Izrael “neće tolerisati” novu raketnu vatru, i ako se napadi nastave, “mi ćemo odgovoriti i jače”, prenosi AP.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo