Srijeda, 20 listopada, 2021

Netanyahu proglasio pobjedu u ratu u Pojasu Gaze

Nemojte propustiti

pictures-2012_july-Benjamin_Netanyahu_vijesti_739675587

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u srijedu je proglasio pobjedu u nedavnom ratu protiv Hamasa u Pojasu Gaze, rekavši da je vojna kampanja nanijela težak udarac mnilitantima i da sporazum o primirju ne pruža nikakve ustupke toj islamskoj militantnoj grupi.

Netanyahuovi komentari, objavljeni u udarnom terminu na nacionalnoj televiziji, izgleda da imaju za cilj suprotstaviti se kritičarima sedmonedjeljnog rata u kome je ubijeno više od 2.200 ljudi.

I tvrdolinijaši u vladajućoj koaliciji i mještani južnog Izraela koji je bio metom raketiranja tvrde da je rat predstavljao neuspjeh jer nije ni zaustavio ni Hamasove raketne napade niti je svrgnuo tu grupu s vlasti.

“Hamas je teško pogođen”, izjavio je Netanyahu, dodajući da Izrael “neće pristati ni na jedan Hamasov zahtjev” u okviru sporazuma o primirju postignutog uz egipatsko posredovanje.

Netanyahu je kazao da Izrael “neće tolerisati” novu raketnu vatru, i ako se napadi nastave, “mi ćemo odgovoriti i jače”, prenosi AP.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo