Utorak, 27 srpnja, 2021

Netanyahu: Uz nuklearke Iran 1.000 puta opasniji od ISIL-a

Nemojte propustiti

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu istakao je da bi Iran sa nuklearnim naoružanjem „bio 1.000 puta opasniji od Islamske države“, prenosi Russia Today.

„Ne vidim razlog zbog kojeg bi se žurilo ka sporazumu sa Iranom, a naročito ne ka sporazumu kojim bi se Iranu utabao put kao nuklearnoj bombi“, istakao je Netanyahu tokom sastanka sa senatorom SAD Billom Cassidiyem.
Prema njegovim riječima, osim toga, tako bi se iranski koferi napunili milijardama dolara za nastavak agresije širom Bliskog istoka i oko granica Izraela“, naglasio je Netanyahu, piše B92.

Netanyahu ističe da su aktivnosti Islamske države užasne, ali i naglašava da se prijetnja od ISIL-a ne može porediti sa situacijom u kojoj bi Iran imao nuklearno naoružanje.

„Kada Iran bude imao u svom posjedu nuklearno naoružanje, to će biti 1.000 puta opasnije i destruktivnije od Islamske države“, naglasio je izraelski premijer.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo