Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Neugodnosti na početku sezone: Bježe turisti iz Makarske

Nemojte propustiti

Umjesto da Makarska dočeka turiste u najboljem svjetlu, uredna, puna cvijeća, u gradu je u punom jeku – sezona bagera, piše Slobodna Dalmacija.

Svake godine isto – građevinska operativa je najaktivnija početkom ljeta. Ali ne na infrastrukturi koja će ponudu poboljšati makar u punoj sezoni, nego se zahuktava stanogradnja. Gradsko vijeće je samo sebi skočilo u usta: lani je donijelo odluku da se ispod Magistrale grubi i bučni građevinski radovi zabranjuju od 1. maja, 15 dana ranije nego prijašnjih godina. Međutim, u odluci je ostavljen kondicional “ako gradonačelnik ne odluči drugačije i ne produži sezonu građenja za one objekte čija je gradnja pri kraju”.

Objekti nisu bili pri kraju, nego su se čitav svibanj podizali iz temelja, budući da se stanovi u Makarskoj najbolje prodaju ljeti. Dvije su zgrade izrasle na predjelu Istok, dizalica je zauzela nogostup, angažirana je na gradnji višekatnice u Starčevićevoj, u blizini hotela “Park” i “Meteor” u Krešimirovoj rastu tri zgrade…

Iz hotela “Osejava” gosti bježe nakon prve neprospavane noći jer ih zorom bude strojevi na lukobranu pred hotelom. Na zapadnom dijelu, na Biloševcu, nakon 15 mukotrpnih godina investitora da dobije odobrenje za gradnju hotela, zatvoren je put kod teniskih terena prema plažama, jer se postavljaju cijevi infrastrukture, iako je investitor komunalni doprinos od 4,5 miliona kuna platio prije četiri godine. Grad nije doveo ni struju ni vodu.

ImageHandler

– Gradskoj službi je dostavljeno par zahtjeva za produljenje radova, ali drugi grade bez naše suglasnosti. Svi koji nisu ispoštovali odluku Gradskog vijeća bit će kažnjeni. Očito su neki neozbiljno shvatili moju najavu da ću zaustaviti stambenu izgradnju – rekao je gradonačelnik Tonči Bilić.

Slobodna Dalmacija na kraju konstatuje da gostima nije udobno u Makarskoj, a trenutno ih je 2-3 hiljade u hotelima i privatnim kućama. Kriza još traje, ali nije onda trebalo i komunalnim neredom i nepripremljenom sezonom tome još više pridonositi, zaključuje list.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo