Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Nevjerovatan apel iz policije u BiH: Molimo vlasnike da ne ostavljaju otvorena vozila s ključevima u bravi za paljenje

Nemojte propustiti

U proteklom periodu na području Srednjobosanskog kantona evidentirano je više krađa nezaštićene pokretne imovine, a posebno vozila koja su u vrijeme krađe bila otključana, odnosno u kojim su vlasnici ostavljali ključeve u bravi za paljenje vozila.

Takva vozila su veoma dostupna za razne oblike neovlaštenog korištenja, počev od krađe vozila pa do činjenja različitih krivičnih djela i prekršaja, nakon čega se ta vozila napuštaju.

Kako su potvrdili iz Ministarstva unutrašnjih poslova SBK, takci slučajevi zabilježeni su u Travniku, Novom Travniku, Bugojnu, Kiseljaku, ali i drugim mjestima.

– Upozoravamo građane da imaju zakonsku obavezu čuvanja svoje imovine, uključujući i vozila, koja se nakon upotrebe moraju zaključati, kako bi se zaštitila od neovlaštene upotrebe. Na taj način se smanjuje mogućnost od krađe vozila, kao i neovlaštenog korištenja vozila za razne nezakonite radnje, koje mogu imati izuzetno štetne posljedice. To se odnosi i na razna materijalno – tehnička sredstva, saopćili su iz MUP-a SBK, dodajući da će prema građanima koji ne budu poštovali navedene zakonske obaveze, policajci poduzimati zakonom propisane mjere i radnje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ljubiša Ćosić otvorio dušu: Volim Dodika jer je ljudina, on ne mrzi nikoga, ni naše komšije iz Sarajeva

- Jesam se napio i jesam bio pijan u kafani. Poznat sam kao neko ko voli ljude i veselje....

Možda vas zanima i ovo