Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Nevjerovatne dobrobiti limuna!

Nemojte propustiti

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Iako svi znamo da je voće zdravo za naš organizam, često nismo ni svjesni pojedinih dobrobiti koje ono ima. Pročitajte kako na vaš organizam utiče samo jedna prirodna limunada dnevno.

Izvor vitamina i minerala

Limun je pun vitamina C (antioksidans, poboljšava imuni sistem), vitamina B (obnavlja energiju), riboflavina (obnavlja tkivo, utiče na rast i ravoj), minerala kao što su kalcijum i magnezijum i vaš je najbolji saveznik kroz dan.

Pomaže jetri da eliminiše toksine

Jetra je zadužena za sintezu proteina, detoksifikaciju i proizvodnju svih bioloških hemikalija koje pomažu tijelu da ispravno vari. Limunada pomaže jetri da ove funkcije obavlja još efikasnije. Budući da je limun dijuretik, on takođe povećava mokrenje što pomaže u čišćenju organizma.

Jeftin lijek za podmlađivanje

Limun pomaže pri sprječavanju nastanka bora i osvježava lice. Vaša koža ne može izgledati zdravo ako vaše tijelo skladišti previše toksina. Limun takođe sadrži citrusne kiseline koje vam pomažu da se izborite s aknama.

Dobar je za gubljenje kilograma

Jetra usporava metabolizam kada je puna toksina i otpada što vodi do gojenja. Limun pomaže jetri da eliminiše sve te toksine i pomaže da se brže sagorjevaju masti. Najbolje djeluje kada se kombinuje sa zdravom hranom i vježbama.

Oslobađa disane puteve i osvježava dah

Limunada pomaže da se riješite plućnih infekcija i kašlja. Vjeruje se da pomaže ljudima s astmom i alergijama. Limun takođe osvježava dah i pomaže kod zubobolje i gingivitisa, ali takođe pazite s unosom jer kiselina zna da ošteti gleđ.

(Zenskikutak.rs)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tragedija u BiH: Poznat identitet poginulih mladića, bavili se sportom

Poznat je identitet stradalih mladića u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 22:00 sata na magistralnom putu M-106...

Možda vas zanima i ovo