Subota, 27 studenoga, 2021

Nevjerovatno: Naser (52) proizvodi struju bez zagađenja i praktički besplatno

Nemojte propustiti

naser-baterija

Naser Rahmonaj (52) iz Vodnjana u Istri izumio je ekološku bateriju koja koristi slanu vodu. Za njegov izum nema zainteresiranih investitora u Hrvatskoj pa ga prodaje u Ameriku!

– Prije godinu dana razmišljao sam kako stvoriti bateriju za koju ne treba kiselina, koja je ekološka i koju mogu rabiti djeca – govori Naser.

Kao anodu i katodu baterija koristi bakar i magnezij, dok je elektrolit obična slana voda. Tako je osvijetlio crkvu svete Foške kraj Vodnjana. Posjetivši crkvu, zaljubljenik u inovacije dr. Luka Raguž oduševio se pričom o bateriji.

– Otkupio sam licenciju od Nasera i ponudio mu dugoročnu suradnju. Raguž je anesteziolog i živi na relaciji Zagreb – New York. Naserov izum je, kaže, zaslužio svjetske nagrade jer donosi jeftiniji, ekonomičniji i ekološkiji pristup energiji.

– Zato putujem u New York gdje ću pokušati pronaći investitora koji u ovom projektu vidi istu šansu za čovječanstvo kao i mi – zaključio je Raguž.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo