Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Nevjerovatno: Toaletni papir dostigao rekordnih 12KM

Nemojte propustiti

Cijene stalno rastu, a do kad će to tako biti ostaje da vidimo.

Skočila su cijene svih artikala, a ono što je građane posebno šokiralo su nenormalno visoke cijene toalet papira! Nekad je koštao 4,50 KM dok danas cijene tih istih dostižu i 12 KM!

U nekoliko prodavnica u Vogošći koje smo danas obišli, uvjerili smo se u enormno visoke cijene toalet papira! A, kako je krenulo, možemo samo gore očekivati.

Proizvođači smatraju da je uzrok poskupljenja toalet papira, rat u Ukrajini. Proizvodi se od celuloze, za to je potrebno puno energije, a plin je skup, pa je poskupjelo sve od papira. Energenti su sve skuplji, celuloza od koje se radi papir također je sve skuplja. Celuloze nema bez drva, a i stanje u drvnoj industriji daleko je od idealnog. Tu vladaju velike nestašice, cijene trupaca sve su više, drvo je sve traženije. Uz taj porast značajno je poskupio i materijal za pakiranje posebno kartonske folije i kutije kao i logistika.

Cijene stalno rastu, a do kad će to tako biti ostaje da vidimo. Udara se po džepu građana. Prinuđeni su kupovati, ali su nezadovoljni piše Hayat.

Foto: Hayat.ba
Foto: Hayat.ba

Interesantno za vas

Izdvajamo

100 KM za nezaposlene: Vlada FBiH će sutra donijeti odluku o isplati novca za jednokratnu pomoć

Za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM. Vlada Federacije BiH će na sutrašnjoj sjednici, kako saznaje Faktor...

Možda vas zanima i ovo