Utorak, 18 svibnja, 2021

Nezapamćene kolone automobila na autoputu od Laktaša prema Banjoj Luci

Nemojte propustiti

Do naplatnih kućica su vidjljive rijeke automobila koji se polako kreću prema Banjaluci.

Zatvoreni sistem i naplata putarine po pređenom kilometru od danas je u upotrebi na autoputevima u Srpskoj, a ekipa Srpskainfo provjerila je kako stvari funkcionišu na terenu.

Na naplatnoj stanici u Jakupovcima u Laktašima velike su kolone automobila u smjeru prema Banjaluci, dok u suprotnom smjeru nema gužvi.

Sve naplatne trake su otvorene i rade, a samo zadržavanje kod kućica nije dugo. Međutim, do samih kućica su vidjljive rijeke automobila koji se polako kreću prema Banjaluci.

Kolone su nastale zbog toga što brojni ljudi dolaze u Srpsku iz inostranstva, s obzirom na to da je u zapadnoj Evropi ovaj vikend veliki praznik, kažu i zaposleni na naplatnoj stanici.

– Dogodilo se tako da je novi sistem naplate počeo isti dan kad počinje i praznik Svih svetih i frekvencija automobila je velika. Bilo je to i prošle godine, očekivali smo i sada. Čitavu noć su prolazili automobili. Očekujemo da kolone imamo i u nedjelju, samo iz suprotnog smjera. Sam novi sistem naplate funkcioniše bez problema, ali možda malo duže traje, jer nisu svi upoznati sa tim, treba malo vremena da se naviknu – kaže vođa smjene na naplatnoj stanici.

Podsjetimo, na auto-putevima u Republici Srpskoj danas će početi zatvoreni sistem naplate putarine, a njegova osnovna karakteristika je naplata po pređenom kilometru auto-puta.

Ovim se sistem naplate putarine na 106 kilometara auto-puteva u Republici Srpskoj u potpunosti zatvara, a putarina će biti naplaćivana po pređenom kilometru, rečeno je u preduzeću “Autoputevi Republike Srpske”.

Vlada Republike Srpske je 24. oktobra donijela uredbu o visini putarine kojom je modifikovan cjenovnik putarine na auto-putu Gradiška-Banjaluka.

Vlasnici putničkih vozila koji su vožnju auto-putem Gradiška-Banjaluka do sada plaćali 2,5 KM, ubuduće će plaćati po pređenoj kilometraži tako da će do Alekandrovca vožnja koštati 1,5 KM, do Nove Topole 2,5 KM, a do Čatrnje 3,5 KM.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ivanić izvrijeđao Dodika: Izvinjavam se na rječniku, ali sa njim ne može drugačije, … To je već slučaj za medicinu

-Nema nijedne odluke koju sam ja donio, a tiče se vježbe na Manjači. Da postoji, ne sumnjam da bi...

Možda vas zanima i ovo