Nedjelja, 19 rujna, 2021

Nezavisni blok: Hapšenje Asima Kambera je dobar znak za demokratizaciju izbornog procesa u BiH

Nemojte propustiti

Na vijest o hapšenju federalnog zastupnika SDA Asima Kambera, reagovao je Nezavisni blok. Pored Kambera, uhapšeni su Fazir Vukalić koji je Kamberov saradnik i sekretarka SDA Sanskog Mosta Mirela Husić, te je izvršen pretres na četiri lokacije u ovom krajiškom gradu, što govori da Tužilaštvo BiH postupa protiv ove trojke kao udružene grupe koja je vršila krađe i malverzacije tokom izbornog procesa, a o čemu su predstavnici Nezavisnog bloka ranije javno govorili. Svi znaju i nezavisni međunarodni posmatrači su utvrdili da je izborni proces u Bosni i Hercegovini bolna tačka demokratskog društva i svaki oblik borbe za pravedniji, pošteniji i zakonit sistem nešto je što Nezavisni blok snažno podržava.

Kandidat šest opozicionih stranaka za načelnika Sanskog Mosta, aktuelni ministar privrede u USK, Nijaz Kadirić (NB), kaže: „Današnje hapšenje je dobra poruka svima koji kradu na izborima. Isto tako pokazuje kako funkcionira SDA, u kojoj je na prostoru USK Kamber vedrio i oblačio. Mi u Sanskom Mostu godinama javno ukazujemo na izborne prevare i evo dočekali smo da Tužilaštvo BiH zaista otvori jedan ozbiljan proces. Ovo je i još jedan od dokaza koliko je potrebno mijenjati izborno zakonodavstvo, posebno u onom tehničkom smislu, da se uvede elektronsko glasanje, a kako bi imali što transparentniji proces. Isto tako, ovo je snažna poruka građanima Sanskog Mosta, da postoji pravna država, da su moguće promjene i da se može zadržati naša omladina“.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo